Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники територій несуть особисту відповідальність за освоєння коштів

11 грудня 2009 - 11:13

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін під час чергової селекторної наради з керівниками територій області.

Враховуючи, що поточний рік добігає до кінця, учасники наради розглянули питання про стан освоєння субвенцій з Державного бюджету. Олександр Сін повідомив, що у листопаді область отримала понад 6 млн. грн. додаткової дотації з Державного бюджету на вирівнювання фінансового забезпечення місцевих бюджетів, які мають піти на погашення заборгованості із зарплати, доплату бібліотекарям, оплату за спожиті енергоносії та інше. На нинішній день перерозподіл цих коштів провели в Енергодарі, Токмаку, Веселівському і Якимівському районах та в обласному бюджеті. Якщо на решті територій з цією роботою вчасно не впораються, отримані кошти будуть вилучені назад в Держбюджет.

- Хто з керівників не освоїть надану дотацію, буду ініціювати притягнення їх до дисциплінарної відповідальності, - попередив заступник голови ОДА.

Посадовець звернув увагу на необхідність активізувати роботу з освоєння інших субвенцій. Так, в область надійшло майже 52 млн. грн. на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам, 1,745 млн. грн. – на здійснення виплат педагогічним, науково-педагогічним працівникам, 156,6 тис. грн. -  на фінансування програм-переможців з розвитку місцевого самоврядування.

- Закінчуємо рік. Керуйте процесом видатків, бо якщо буде заборгованість по захищених статтях, тоді не буде субвенцій, - закликав керівників територій Олександр Сін.

Він також нагадав, що до 25 грудня мають бути проведені всі розрахунки за енергоносії, спожиті у 2009 році, а до 15 січня – за пів місяця нового року. Тому на місцях вже зараз повинні працювати з компаніями-постачальниками, щоб полегшити собі життя в складних умовах відсутності бюджету.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?