Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуацію із захворюванням на грип треба відстежувати у щоденному режимі

11 грудня 2009 - 13:06

Таке завдання перед керівниками міст і районів області поставив заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, який провів з цього питання обласну селекторну нараду.

 - У сусідніх з нами регіонах вже перейдено поріг захворюваності на грип та ГРВЗ.  У нашій області за останню добу за медичною допомогою звернулися 3511 осіб – це не дає підстав для оголошення карантину. Але насторожує те, що серед хворих – значна частка дітей та молоді, - розпочав з повідомлення Микола Фролов. У зв’язку з цим  посадовець дав доручення керівникам територій щодня вести моніторинг кількості тих, що захворіли, особливо у навчальних закладах. Очільники на місцях мають повноваження самостійно приймати рішення у залежності від розвитку ситуації щодо введення карантину чи в населеному пункті, чи в окремій школі, чи навіть  класах. Наприклад, у Запоріжжі  припинено навчання у трьох школах Заводського району і в 123 класах не території інших районів обласного центру.

Напередодні Микола Фролов провів засідання протиепідемічного штабу. Зокрема, вирішено про повернення обов’язкового масочного режиму для працівників торгівлі, сфери послуг, міліції, транспорту та інших категорій, які мають справу з великою кількістю відвідувачів. Щоправда, використання масок на заняттях в учбових закладах не є обов’язковим. У місцях, де вводиться карантин, автоматично забороняється проведення культурно-масових та політичних заходів.

 -  Всі мають активізувати профілактичні заходи, діяти грамотно згідно рекомендацій медиків. Власників, які не виконують розпорядження щодо масочного режиму – штрафувати, кому потрібно – допомагати. В області створено достатній запас антивірусних препаратів та антибіотиків. Де не вистачає масок – налагодити їх пошиття, - виголосив доручення керівникам територій заступник голови ОДА.

Попри те, зауважив посадовець, наближаються новорічні свята. Згідно Указу Президента України 19 грудня – в День святого Миколая - у всіх населених пунктах мають засвітитися ялинки.  Він звернув увагу на необхідність забезпечення новорічними подарунками всіх дітей, а не тільки пільгових категорій, і передбачити на це відповідні кошти.

- Нехай ми проведемо менше заходів, але жодна дитина не повинна залишитися без подарунка, - наголосив Микола Фролов.

На наступній селекторній нараді керівники звітуватимуть про готовність на місцях до святкування дітей, особливо, щодо стану протипожежної безпеки закладів, де проводитимуться культурно-масові заходи.

 

Управління у справах преси та інформації    

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області