Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: потужності запорізької медицини - 5 тисяч щеплень від COVID щодня

14 травня 2021 - 11:37

Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух 14 травня під час пресконференції з актуальних питань життєдіяльності регіону.

За словами очільника області, кампанія з імунізації населення Запорізького краю йде за графіком. Протягом останніх днів область посідає 4-6 місце серед інших регіонів за кількістю вакцинацій. Всього з початку вакцинальної кампанії перше щеплення отримали 34 573 особи. Найближчим часом очікується нова поставка вакцини, що дозволить запрошувати на щеплення людей, що зареєструвалися в додатку “Дія”.

  • Наші медики вже роблять щеплення другою дозою. Зовсім скоро розпочнемо масову вакцинацію за листом очікування “Дії”. Потужності нашого регіону дозволяють робити до 5 тисяч щеплень щодня, і це нормальний темп, - підкреслив Олександр Старух.

Керівник облдержадміністрації також нагадав, що, незважаючи на жовту зону, ніхто не скасовував маски та соціальну дистанцію.

  • Травневі свята в області пройшли спокійно і без суттєвих порушень. Однак останніми днями кількість захворювань на ковід знову почала збільшуватися. Якщо так піде і далі, регіон можуть повернути до помаранчевої зони. Якнайшвидше подолання епідемії залежить від кожного з нас, не будьте байдужими до свого здоров’я та безпеки оточуючих людей, - наголосив Олександр Старух.

Окремо очільник області зазначив, що  обласна влада разом з територіями продовжують роботу з розробки програм допомоги малому бізнесу, що зазнав найбільших збитків від посилення карантинних обмежень. 



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»