Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька делегація ознайомиться з роботою вітроелектростанції в Парижі

11 грудня 2009 - 15:51

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів засідання обласної робочої групи з питання розвитку вітроенергетики. У заході також взяв участь заступник голови ОДА Геннадій Фукс.

Члени робочої групи обговорили стан впровадження проекту будівництва вітрової електростанції компанією Euro Cape New Energy на території Приазовського району.

- Енергетична безпека регіону – пріоритетне завдання обласної виконавчої влади. Через 2-3 роки закінчується термін експлуатації енергоблоків Енергодарської атомної електростанції.  Тому вже зараз маємо створити всі умови для того, щоб вітроенергетика прийшла до Запорізького краю, - зазначив, відкриваючи нараду, перший заступник голови ОДА Олександр Бережний.

Також посадовець додав, що наразі громада району сприймає інформацію щодо будування вітроелектростанції на їхній території неоднозначно. Люди висловлюють занепокоєння:  чи можна довіряти цим іноземним інвесторам, як впливатиме робота вітряків на навколишню природу, чи не причинить шкоду здоров’ю тим, хто мешкає поруч.

Директор ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» Пітер Джастін О'Брайєн, який особисто відповідає за реалізацію проекту в Приазовському районі, поставився до таких питань з розумінням і запевнив присутніх, що інтереси громади для компанії стоять на першому місці. Приміром, відповідно до санітарних норм відстань між станцією та найближчим населеним пунктом має бути не меншою за 400 метрів. Інженери Euro Cape New Energy збільшили цей показник втричі. Також, щоб повністю розвіяти сумніви людей, Пітер Джастін О'Брайєн запросив представників приазовської громади до Парижу, де вони зможуть ознайомитися з роботою вітроелектростанції, подібної до тої, що будуватиметься й на їхній  землі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області