Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Президента України за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони 14 травня

14 травня 2021 - 18:25

Дорогі громадяни України!

Щойно завершилося засідання Ради національної безпеки і оборони України. Традиційно його результатами стали важливі рішення для країни й серцеві напади для осіб, які роками діяли проти неї та народу. 

Напередодні Дня науки в Україні були відзначені не тільки наші провідні вчені, а й представники так званих некласичних наук. Передусім це особи, які є професорами з порушення Кримінального кодексу – так звані злодії в законі та кримінальні авторитети. 

Після ухвалення закону про злодіїв у законі, стратегії боротьби з організованою злочинністю та дев’яти місяців роботи застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі, відомих наразі у світі. Більшість із них перебуває не в Україні. А кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі: з 34 до 17 осіб. Сьогодні ми зробили все, щоб ця цифра дорівнювала нулю. У найближчий час і назавжди.

До всіх цих осіб застосовані: блокування активів, заборона в’їзду на територію України, відмова в наданні або скасування візи, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на імміграцію, відмова у продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення. Одним словом: тим, хто не в Україні, нема чого сюди приїжджати. Тим, хто в Україні, – нема чого тут затримуватись.

Те саме стосується й іншої ланки цього світу – лідерів злочинних угруповань, так званих кримінальних авторитетів. Ми – гостинна країна, але не для 111 іноземців – це кримінальні авторитети, до яких сьогодні застосовано такий самий пакет санкцій. Ми не кажемо вам «до побачення», ми кажемо «прощавайте».

Також сьогодні ми розглянули невідкладні заходи для подальшої біологічної безпеки України, захисту України в кіберпросторі та створення кібервійськ України. 

Крім того, сьогодні ми торкнулися важливого питання – це державні землі та будинки в Конча-Заспі та Пущі-Водиці, а також особи, у користуванні яких вони перебувають. Загалом мова про майже 400 гектарів заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач.

Наприкінці 2014 року, за часів колишнього Президента та згідно з постановою уряду, було скасовано перелік категорій осіб, які мають право на пільгове проживання. Що, на перший погляд, виглядає непогано, а насправді – легалізувало перебування на цих землях і в резиденціях, за дуже символічну плату, низки незрозумілих осіб. Це колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці, люди на прізвище Піскун, Ландік, Васюник, міністри часів Януковича – Табачник і Богатирьова, віце-прем’єр часів Порошенка Зубко й навіть директор департаменту корпорації «Богдан» Олександр Ільїн.

Ці та низка інших людей отримали договори на користування будівлями, робили там ремонт, отримували відшкодування за витрати на ремонт у розмірі 50 відсотків та за символічну плату могли там проживати. Сьогодні мною поставлене завдання провести повний аудит земель і резиденцій Конча-Заспи й Пущі-Водиці, встановити повний перелік осіб, які там проживають, за яких умов вони отримали це право. Тобто всю необхідну інформацію, після якої нами буде розпочато велике переселення цих народів.

Наостанок, дорогі українці, хочу підсумувати й сьогоднішнє засідання, і всі резонансні події цього тижня лише кількома словами.

Вітаю всіх! Весна прийшла.

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби