Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запорізька бібліотека отримала книги від польських колег

17 травня 2021 - 08:29

13 травня в Центрі національних культур Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки відбулась благодійна акція з вручення книжок, подарованих польськими бібліотеками за участі генерального консула Генерального  Консульства Республiки Польща у Харкoві Петра Стаханчика. У заході взяли участь заступник директора департаменту-начальник управління міжнаціональних відносин ЗОДА Павло Мяло, Президент Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані.

Подія відбулась за ініціативи Союза поляків Запоріжжя “Полонія” (керівник Лідія Єгорова). Участь у заході  взяли також віце-консули Генерального  Консульства Республiки Польща у Харкoві Михаіл Банаш та  Барбара Кочмарчик. 

В дарунок запорізька бібліотека отримала більше 870 видань польською мовою від трьох бібліотек Польщі.  Представники Генерального Консульства також подарували книги, видані Генеральним Консульством Республіки Польша в Україні польською та українською мовами.

Генеральний  консул Петро Стаханчик  відзначив  важливість того, що Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека готова прийняти та в подальшому працювати з літературою, присвяченою історії, культурі, сьогоденню, видатним особистостям Польщі.

Павло Мяло зазначив, що польські громадські організації реалізують цілий ряд культурно-мистецьких, науково-дослідницьких та благодійних проектів та мають повну підтримку обласної влади. Так, вже 15 травня у м. Енергодар в рамках реалізації обласної програми підтримки розвитку культур національних меншин відбудеться фестиваль польської культури «Під єдиним небом» - «Pod jednym Niebem».

Директор бібліотеки Ольга Волкова  подякувала за дарунки та підкреслила, що ця література буде цікава не тільки етнічним полякам, але й відвідувачам бібліотеки різних вікових категорій. 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»