Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Випробування негодою і грипом, ціни на продукти – у центрі уваги обласної влади

18 грудня 2009 - 13:49

Голова облдержадміністрації Олександр Старух разом зі своїми заступниками Олександром Сіном та Миколою Фроловим провів обласну селекторну нараду з питань життєдіяльності та розвитку територій.

На початку наради Олександр Старух звернувся до керівників територій з вимогою тримати на особистому контролі питання ліквідації наслідків нещодавньої негоди та готуватися до нових можливих погодних випробувань.

- За прогнозами синоптиків найближчими днями погодні умови у регіоні залишатимуться складними, - попередив очільник регіону.

Головам РДА та міським головам міст обласного значення поставлено завдання забезпечити достатній запас палива для снігозбиральної техніки,  організувати чергування на проблемних ділянках трас та доріг.

На контролі виконавчої влади залишається й питання боротьби з епідемією грипу. Як зазначив заступник голови ОДА Микола Фролов, санітарно-епідемічна ситуація в області залишається складною. Незважаючи на те, що у Запоріжжі, Енергодарі та Мелітополі у загальноосвітніх закладах оголошено карантин, з 4761 тих, які протягом останньої доби захворіли на грип та ГРВІ, 60% складають діти.

Микола Фролов нагадав, що керівники територій мають здійснювати постійний моніторинг захворюваності серед школярів та у разі необхідності за поданням санітарно-епідеміологічної служби самостійно ухвалювати рішення про закриття учбових закладів.

Заступник голови ОДА Олександр Сін поінформував учасників наради про цінову ситуацію на споживчих ринках області. За його словами, за 11 місяців поточного року рівень інфляції склав 111,7%,  дещо перевищивши середній по Україні показник (111,3%).

- Наразі наше завдання – не допустити підвищення цін на продукти напередодні новорічних та різдвяних свят, - зазначив Олександр Сін.

З метою стабілізації цінової ситуації на споживчих ринках області 26 грудня облдержадміністрація по всіх містах обласного значення вчергове організовує продовольчі ярмарки.

Таку ж мету має й меморандум щодо недопущення підвищення цін на продукти харчування напередодні новорічних свят, який мають підписати керівники територій з представниками найбільших місцевих торгівельних організацій.

Окрему увагу учасники селекторної наради приділили питанню погашення заборгованості із заробітної плати та пенсій. Як зазначив Олександр Сін, з виплатою зарплати бюджетникам в області проблем поки що немає. Проте не може не викликати занепокоєння значне зростання - на 6% (або на 4,1 млн. грн.) заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах, зафіксоване у листопаді поточного року.

- Невдовзі на нас чекають довгі святкові вихідні. Тому зараз ми повинні докласти всіх можливих зусиль, щоб запоріжці мали фінансову можливість достойно зустріти Новий рік, - наголосив Олександр Старух.

Вже найближчим часом на територіях регіону будуть проведені наради за участю керівників підприємств-боржників та представників прокуратури.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати