Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сума заборгованості із заробітної плати в регіоні знову почала зростати

22 грудня 2009 - 08:57

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Сін провів чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

- Підприємства регіону знову почали нарощувати борги із заробітної плати, - зазначив, відкриваючи нараду, заступник голови ОДА Олександр Сін. Посадовець повідомив, що за даними органів статистики у листопаді загальна сума заборгованості зросла на 6% і станом на 1 грудня склала 69,4 млн. грн. При цьому майже 70% від цієї суми - борги запорізьких підприємств. Найбільшими боржниками залишаються КП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (понад 12 млн. грн..) та ВАТ «Запорізький завод «Перетворювач» (понад 3,5 млн. грн.). Крім того, під час наради з'ясувалося, що КП «Облводоканал» (разом з його структурними підрозділами) у січні 2010 року збільшить суму боргу з 632,7 тис. грн. до 3 млн. грн. Керівництво підприємства пояснює це тим, що Бердянський водоканал заборгував їм за надані послуги значну суму. З останнім, між іншим, з цього приводу вже тривалий час не може порозумітися і обласна влада. Тож Олександр Сін запропонував розглянути можливість «консервації» трубопроводу на Бердянськ.

Також члени комісії розглянули стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах державного сектору економіки. Наразі в регіоні нараховується 7 таких із загальною сумою боргу понад 18 млн. грн. При цьому 97% суми розділяють між собою ДП «Кремнійполімер», ДП «Радіоприлад» та Бердянський державний завод «Скловолокно». Якщо ДП «Радіоприлад» протягом останніх 5 місяців стабільно зменшує заборгованість, то Бердянський державний завод «Скловолокно» названо «безперспективним» і на це, вважає Олександр Сін, треба звернути увагу відповідним правоохоронним органам. Детальні перевірки прокуратури необхідно провести і на ДП «Кремнійполімер», керівництво якого свідомо доводить підприємство до банкрутства.

- Рік вже закінчується, попереду на нас чекають довгі новорічні свята. Тому зараз маємо використати всі можливі важелі для того, щоб запорізькі працівники отримали зароблені гроші, - підкреслив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни