Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада і бізнес підбили підсумки року нових можливостей

23 грудня 2009 - 17:02

Саме так назвав 2009 рік заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін під час  засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

- Цей рік був складний для підприємців - фінансова криза, скорочення темпів виробництва, державна політика оподаткування. Однак, незважаючи на все це, обласній владі та представникам запорізького бізнесу вдалося поглибити діалог і надати йому нового змісту, - зазначив, відкриваючи нараду, заступник голови ОДА Олександр Сін. Як приклад плідної співпраці посадовець навів той факт, що із 73-х пропозицій, наданих  органам центральної влади в рамках Плану антикризових заходів, вже враховано 39. Багато з цих пропозицій розроблялися в облдержадміністрації спільно з підприємцями.

Те, що в області створені сприятливі умови для ведення бізнесу, доводить і кількість фізичних осіб-підприємців, яка за 9 місяців поточного року збільшилась на 2,3%.

- На початку року багато говорили про те, що криза – це нові можливості, нові проекти. Наразі я можу твердо сказати, що все це ми використали у своїй роботі і досягли певних успіхів, - заявив О.Сін.

Серед безсумнівних здобутків - проект «Купуй запорізьке – обирай своє», який з березня реалізується в регіоні. Його вже підтримали понад 100 представників роздрібної торгівлі.

Дієвою допомогою для підприємців є й аналітична програма, яка фінансується з обласного бюджету і призначена місцевому малому бізнесу та товаровиробникам.

Ініціатива облдержадміністрації щодо створення нових робочих місць «у третьому секторі» - недержавних громадських організаціях – знайшла активну підтримку серед підприємців.

Цього року в області запроваджено два кластери – малого та середнього машинобудування та бджільництва. Наразі опрацьовується проект щодо створення харчового кластера. У цьому напрямку плідно працюють і  галузеві ради – з питань торгівлі, сільського господарства, промисловості та виробництва продуктів харчування.

Позитивні зрушення відбулися і у системі видачі дозвільних документів – ведеться робота щодо стандартизації дозвільних послуг, що дозволить значно скоротити часові та фінансові витрати підприємців.

Також Олександр Сін привітав і вручив цінні подарунки переможцям обласного туру щорічних Всеукраїнських конкурсів: «Кращий районний дозвільний центр», «Кращий міський дозвільний центр», «Кращий районний адміністратор», «Кращий міський адміністратор».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області