Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота з організації цивільного захисту населення потребує вдосконалення

25 грудня 2009 - 09:43

Такого висновку дійшли учасники зборів керівного складу цивільного захисту населення області, що відбулися під головуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха.

- Ми повинні завжди бути насторожі, бо якщо надзвичайна ситуація застане зненацька – будемо розплачуватись життями людей, - наголосив, відкриваючи нараду, голова обласної державної адміністрації Олександр Старух.

Учасники зустрічі підбили підсумки роботи щодо цивільного захисту населення області за 2009 рік та визначили основні завдання на рік наступний.

Хоча в цілому очільник регіону дав позитивну оцінку організації роботи з цивільного захисту населення, у цій площині, на його думку, ще залишається  чимало проблем, що потребують особливої уваги з боку керівників територій та служб цивільного захисту. Серед них – зношеність основних виробничих фондів, надмірне накопичення небезпечних відходів та недостатній рівень відповідного захисту населення.

Незадовільними залишаються й темпи створення резервів матеріально-технічних ресурсів на випадок надзвичайних ситуацій.

- Це засвідчила перша хвиля епідемії грипу, коли в області виник гострий дефіцит засобів епідемічного захисту – марлевих пов’язок, - зазначив Олександр Старух.

Критиці посадовець піддав і стан більшості споруд інженерного захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій. За наявною інформацією, наразі повністю готові до використання тільки 15% з них, ще 61%   знаходяться у стані часткової готовності.

Про роботу, яка велася протягом 2009 року, присутніх поінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Янько.

Зокрема, він повідомив, що протягом року в області було зафіксовано 13 надзвичайних ситуацій, які спричинили збитки на 4 млн. 772 тис. грн., що майже на 1 мільйон менше, ніж торік. Зменшилась на 10% і кількість нещасних випадків на воді, також як і кількість загиблих у цих НС. Загалом на водних об’єктах області від початку поточного року загинуло 89 людей, у той час як врятовано 387. На випадок надзвичайної ситуації в області функціонує Державна служба медицини катастроф, у режимі цілодобового чергування працюють  48  лікувальних закладів.

Підбиваючи підсумки наради, Олександр СтарAух доручив керівникам територій проаналізувати і визначити слабкі моменти у питаннях цивільного захисту населення на місцях, розробити відповідні організаційні заходи і передбачити у місцевих бюджетах на наступний рік кошти на усунення цих недоліків.

По завершенню зборів їх учасники оглянули нову аварійно-рятувальну техніку, придбану цього року за кошти обласного бюджету (на ці цілі було виділено 800 тис. грн.), а також 9 пожежно-рятувальних машин, придбаних за державні кошти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович