Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правила отримання житлових субсидій стали справедливішими

24 травня 2021 - 14:28

Під час наради голови Запорізької ОДА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації обговорили новації в сфері соціального захисту населення, зокрема, призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Як повідомила заступниця директора Департаменту соціального захисту ОДА Катерина Кривошей, у цій програми з 1 травня є суттєві новації. Тепер всі субсидії розраховують  і виплачують виключно у готівковій формі. Всі, хто користувався безготівковою субсидією минулого року та зекономив, зможуть витратити ці кошти на свої потреби. Для цього потрібен рахунок в «Ощадбанку». 

Також тепер  субсидії будуть призначати автоматично органи соціального захисту населення на підставі заяв та декларацій людей. 

Окрім цього, Уряд передбачив, що при визначенні розміру субсидії не будуть враховувати доходи від банківських депозитів, а також площу житлових приміщень, що перебувають у спільній власності або знаходяться у селі.  Також відтепер на банківському депозиті  можна мати до 100 тис. грн. 

Людям, які раніше отримували субсидію у безготівковій формі, нікуди ходити не треба. Субсидію їм перепризначать автоматично після спеціальної перевірки даних. 

Повторно звернутись до органів соціального захисту потрібно жителям області, яким субсидія надавалася у грошовій формі; була призначена за фактичним місцем проживання, а не за місцем реєстрації; розраховувалась  без урахування людей, які  не живуть за місцем реєстрації.

Загалом подати нові заяви та декларацію мають 63 тисячі мешканців Запорізького краю.

Звернутися за оформленням субсидії можна через  центри надання адміністративних послуг та структурні підрозділи з питань соціального захисту. Документи можна подати  і електронною поштою до управлінь соцзахисту або на сайті Міністерства соціальної політики, але їх треба засвідчити електронним цифровим підписом.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств