Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дороги до Запорізьких курортів будують з випередженням графіку

25 травня 2021 - 17:10

У цьому переконалися особисто голова Запорізької ОДА Олександр Старух разом із заступником Міністра розвитку громад та територій України Іваном Лукерею і представниками  Європейського інвестиційного банку.

Під час робочої поїздки по Запорізькій області гості регіону разом з керівниками обласної влади оглянули стан оновлення доріг державного значення, що прямують до наших курортів.

Першою зупинкою стала автодорога місцевого значення Василівка-Дніпрорудне. Тривалий час стан цієї траси  викликав безліч нарікань автовласників та перевізників. Минулого року оновили 13 км автошляху, а цьогоріч залишилося завершити лише 7 км.  

Добігають кінця роботи по основному проїзду на ділянці автодороги міжнародного значення М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта поблизу міста Мелітополь. Ремонт на ділянці, що пролягає за Новобогданівським залізничним переїздом до межі з містом, розпочали наприкінці квітня, а вже сьогодні залишилося облаштувати з’їзди та узбіччя, встановити дорожні знаки та бар’єрні огорожі, нанести дорожню розмітку.

Автомобільна дорога М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта - це міжнародний автошлях державного значення, який відіграє велику роль у розвитку виробництва і  сільського господарства нашої області. Траса проходить через населені пункти м. Запоріжжя, м. Василівка, м. Мелітополь та забезпечує транзитний рух вантажних і легкових автомобілів з прилеглих регіонів.

Також активно ведуться роботи з оновлення автошляху до одного із курортів Запорізького регіону – смт. Кирилівки. Роботи по ремонту територіальної дороги Т-08-20 Якимівка - Кирилівка стартували лише на початку цього місяця. Станом на сьогодні дорожники  виконали роботи з фрезерування старого покриття на відстані 21,1 км дороги та на шляху до Кирилівки уже вкрили вирівнюючим шаром понад 17 км. Загалом оновити мають 41,6 км траси. Щоб встигнути до початку курортного сезону, роботи на дорозі ведуться і вдень і вночі. На об'єкті задіяно 80 одиниць техніки та 160 робітників.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни