Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Анонси

До уваги ЗМІ!

17 лютого 2009 - 16:17

18 лютого у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбудеться регіональний форум «Впровадження регіональної стратегії розвитку Запорізької області: використання найкращого українського та міжнародного досвіду».

Відкриття заходу о 10.00 (м. Запоріжжя, б. Центральний, 4, 1-й поверх).

 

Довідково: У червні 2008 року Запорізькою обласною радою ухвалено Стратегію регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року, до розробки якої вперше було залучено широке коло громадськості (близько 2000 осіб). Мешканці області визначили три основні пріоритети розвитку регіону: екологія, культура і туризм, а також інновації та інвестиції в промисловість і сільське господарство. Для кожного із пріоритетів були розроблені операційні програми, які складаються із десятків конкретних проектів і завдань. У вересні минулого року представники обласної влади, бізнесу, наукових кіл і громади, враховуючи інтереси районів і міст області, обрали з регіональної стратегії близько 30 першочергових проектів для реалізації протягом 2009 року. Вже у жовтні 2008 року у рамках проекту партнерства Канада – Україна «Регіональне врядування та розвиток» було розпочато практичне навчання фахівців з розробки і впровадження даних проектів.

Однак життя вносить свої корективи – світова фінансова криза позначилася на економічних процесах і нашої області. У листопаді минулого року стало очевидним, що ситуація з фінансуванням із місцевих бюджетів суттєво змінилася у порівнянні з попереднім роком. Змінилися відповідно і завдання, які були поставлені як основні: вони мають бути спрямовані, по-перше, на ослаблення наслідків кризи для мешканців області, по-друге, на розвиток тих секторів економіки, які сприятимуть подоланню фінансових проблем у нашій області, зробивши її більш міцною і конкурентоспроможною.

Форум, який проводиться за сприяння канадського проекту, присвячений питанням реалізації регіональних і локальних стратегій. Учасники заходу матимуть змогу дізнатися про те, які основні завдання поставила перед собою обласна влада на 2009–2010 роки, які проекти вже сьогодні впроваджуються на території Запорізької області (Концепція розвитку Приморських територій і Концепція стратегії підтримки місцевого товаровиробника), а також про досвід реалізації стратегій в інших регіонах України.

Також, за ініціативи облдержадміністрації до участі у форумі запрошені експерти з Канади і США, які поділяться власним досвідом щодо реалізації проектів, пов'язаних з диверсифікацією економіки: від повної ліквідації металургійного виробництва у м. Пітсбург (США) до переозброєння сталеплавильного комплексу у м. Гамільтон (Канада).

Крім міжнародних і українських експертів, учасниками форуму стануть представники органів влади центрального і місцевого рівнів, бізнесмени, керівники промислових підприємств, громадських організацій і наукових закладів, міжнародних фондів і проектів і Посольства Канади в Україні.

Нагадаємо, що Стратегія регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року була розроблена в рамках проекту партнерства Канада – Україна «Регіональне врядування та розвиток» за фінансової підтримки Канадського інституту урбаністики. Результати роботи, яку проведено в області, були позитивно відзначені авторитетною міжнародною інституцією - Канадською агенцією міжнародного розвитку (СIDA), яка визнала високий рівень спроможності Запорізької облдержадміністрації щодо вдосконалення механізмів розробки та впровадження регіональної політики.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області