Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готує базу для економічного зростання

27 травня 2021 - 16:19

Запорізька область – завжди була і залишається одним з найбільших центрів економічного, промислового, технологічного та інтелектуального розвитку, - зазначив у своєму виступі на інвестфорумі очільник області. 

- Ми чітко розуміємо свої сильні сторони, вибудовуємо пріоритети розвитку та впевнено крокуємо до високих стандартів життя, - підкреслив Олександр Старух.

Запорізька область в цифрах це: 12,8% машинобудування, 36% сталі та 22% чавуну  країни. А енергетичний комплекс - найпотужніший в Україні і становить понад ¼ виробництва всієї електроенергії.

- Днями в Енергодарі на підприємстві ДТЕК презентували відкриття унікального енергосховища, що дасть старт новому ринку накопичувальної енергії в Україні. Крім того Запорізька область є лідером з реалізації проєктів альтернативної енергетики, - наголосив Олександр Старух.

Керівник облдержадміністрації зазначив, що минулий рік, прожитий в умовах пандемії, дещо погіршив економічну ситуацію в регіоні. Однак вже з початку 2021 року спостерігається значний економічний ривок. 

- Приміром минулого року на нашому автомобілебудівному заводі не виготовили жодного авто. А вже сьогодні підприємство почало швидко нарощувати потужності. Так, тільки за останній квартал продали 50 нових автобусів до Польщі. Також укладено угоду з компанією Reno і до кінця року очікуємо понад 10 000 нових авто, - прокоментував Олександр Старух. 

Голова Запорізької ОДА підкреслив, що Запорізький регіон – край працьовитих, незалежних, впевнених у своїх силах людей, відкритих для нових ідей, які щодня працюють на розвиток своєї малої батьківщини. Керівник також підкреслив, що наш регіон це туристична перлина, адже має безліч чудових локацій та масу варіантів відпочинку.

- Цьогоріч завершуємо оновлення державних доріг. Вже влітку до Запорізьких курортів з Дніпра чи Полтави можна буде дістатися за лічені години. Ми розвиваємо нашу перлину - Хортицю. Вже розпочали оновлювати історичну частину, а в планах зробити острів центром відпочинку вихідного дня, - повідомив Олександр Старух.

Голова Запорізької ОДА звернувся до всіх учасників форуму, закордонних інвесторів та українських бізнесменів із запрошенням до співпраці. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області