Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розбудова інфраструктури о. Хортиця в рамках програми «Велике будівництво»

На Хортиці готуються до створення сучасного туристичного простору

28 травня 2021 - 14:20

Сьогодні на нараді під керівництвом голови Запорізької ОДА Олександра Старуха обговорили поточний стан робіт з оновлення Національного заповідника "Хортиця" та плани з покращення і розбудови інфраструктури всього острову.

  • Держава виділила усі заплановані 77 з лишком мільйонів. Кошти вже надійшли і роботи мають стартувати, - підкреслив Олександр Старух.

Як повідомив директор Національного заповідника “Хортиця” Максим Остапенко, нині завершено всі тендерні процедури та очікується отримання офіційних дозволів на будівництво. Цього тижня біля Музею історії Запорозького козацтва та пагорбу з флагштоком вже розпочались необхідні підготовчі процедури до старту проведення робіт. Планується комплексно оновити об’єкти, зробити їх місцем тяжіння відвідувачів. Керівник заповіднику запевнив, що експонати музею надійно захищені і за ними встановлено цілодобовий нагляд, щоб жодна історична цінність не була втрачена чи пошкоджена під час робіт. 

Також на нараді обговорили тему наведення порядку на острові. Зокрема заплановано провести ремонт доріг, в першу чергу, розпочнуть оновлювати під'їзні шляхи та стоянки поблизу музею, налагоджувати роботу мережі мобільного Інтернету. Також заплановане облаштування території для спорту і відпочинку. Долучитися до цієї справи може кожен охочий, взявши участь у щотижневих суботніх прибираннях. Перший «суботник» стартує завтра, під час нього планується очистити та облаштувати територію пляжу. 

Учасники наради обговорили ще кілька ідей розбудови додаткових туристичних і спортивних локацій на Хортиці. Глобальна мета - комплексно змінити територію, щоб острів став  одним із ключових туристичних «магнітів» всієї України. Так, планується облаштування велодоріжок та створення в майбутньому сучасного Музею судноплавства. Останній, на думку експертів, може стати однією з головних нових «фішок» острову Хортиця та всього Запорізького краю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн