Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зайнятість населення та підтримка соціальної сфери – пріоритети на 2010 рік

5 січня 2010 - 14:52

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час брифінгу для представників регіональних засобів масової інформації.

Зокрема, Олександр Старух зазначив, що в умовах економічної кризи одним з найважливіших завдань обласної влади було й залишається забезпечення людей роботою. З цією метою розроблена регіональна програма зайнятості населення на 2010 рік, що мала бути затверджена на сесії обласної ради наприкінці грудня. Проте через певні непорозуміння всередині депутатського корпусу сесію було відкладено на невизначений термін.

- Сподіваємося, що депутати зберуться найближчим часом та серед інших рішень ухвалять і програму зайнятості населення, що надасть нам організаційні та правові підстави розпочинати відповідну роботу для стабілізації ситуації на ринку праці, - зауважив очільник регіону.

Серед інших пріоритетів – підтримка соціальної сфери. За словами Олександра Старуха, обласна виконавча влада наполягатиме на тому, щоб по всіх територіях видатки на охорону здоров ' я, культуру та освіту не скорочувалися і залишились щонайменше на минулорічному рівні.

Не омине увагою обласна влада й питання соціальної підтримки малозабезпечених верств населення та забезпечення дотримання законності в усіх сферах суспільного життя.

Олександр Старух також поінформував журналістів про поточну ситуацію з виплатами Держказначейства. На сьогодні регіон таки отримав субвенцію вирівнювання у сумі 82 млн. грн., проте ще чимало коштів – близько 30 млн., - що належать області, досі «зависли» на рахунках. Наразі облдержадміністрацією розроблено 2 проекти постанов Кабміну, спрямовані на те, щоб регіон отримав можливість використати ці кошти. Одна з них стосується подовження 2009 фінансового року на кілька тижнів, друга – механізму використання торішніх залишків на казначейських рахунках.

Окремо зупинився керівник області на питанні витрат на утримання апарату облдержадміністрації, які у порівнянні з попереднім роком скоротилися більше ніж втричі. Якщо у 2008 р. на утримання апарату ОДА було витрачено 1 млн. 704 тис. бюджетних коштів, то за 2009 рік ця сума склала лише 444 тис. грн.

Щодо санітарно-епідеміологічної ситуації у регіоні, вона, за словами Олександра Старуха, залишається складною. При загальному зниженні рівня захворюваності значно зросла кількість складних випадків. Щодня медики госпіталізують від 120 до 150 жителів області з діагнозом грип. На жаль, не всіх вдається врятувати. Через несвоєчасне звернення за медичною допомогою у регіоні від початку епідемії померло загалом 28 осіб.

- Наші медичні установи мають все необхідне – і ліки, і обладнання – для того, щоб надавати кваліфіковану та ефективну допомогу. Головне – відповідально поставитися до власного здоров ' я, - закликав Олександр Старух жителів області.

Посадовець також повідомив, що найближчими днями відбудеться засідання протиепідемічного штабу, на якому буде ухвалене рішення щодо дати відновлення занять у школах

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі