Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 1 липня всі школи регіону повинні привести до ладу їдальні

1 червня 2021 - 15:55

За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні розпочався процес реформування системи шкільного харчування. Його перебіг на місцях обговорили з територіями на Дні громад.

Минулого року для проведення оновлення обладнання харчоблоку та ремонту їдалень державою до Запорізької області спрямували понад 16 мільйонів гривень.

За словами заступниці директора Департаменту освіти і науки Олени Сороченко, за державні кошти 63 школи регіону закупили нову професійну кухонную техніку, а 9 закладів провели капітальні ремонти. За рахунок коштів місцевих бюджетів оснащено обладнанням 79 шкіл, проведено ремонт у 59.

В області у рамках реформування системи харчування продовжується впровадження нових меню. 100 шкіл регіону розробили комплексне меню, 16 закладів мають 2-3 меню на вибір, в одній школі - наявне мультипрофільне меню за принципом “шведського столу”.

Окремо організовано повністю безкоштовне харчування всіх дітей пільгових категорій. Також за рішенням місцевих рад безоплатно харчуються ще 15 тисяч дітей з різних верств населення.

Реформування системи шкільного харчування включає також впровадження вимог системи оцінки безпеки харчових продуктів ХАССП. На цей час ця система поступово впроваджується у 392 школах, у 88 - повністю впроваджена, 17 –  подали заявки на аудит до Держпродспоживслужби, 35 - уже сертифіковані.

За минулорічним аналізом Держпродспоживслужби в області 29 закладів освіти не відповідали новим вимогам організації харчування дітей (у них наявна застаріла техніка та відсутні ремонти). На сьогодні 4 школи повністю ліквідували зауваження, 13 - в процесі вирішення проблем, а 12 - не приступили до рішення задач взагалі. Однак, це питання має бути вирішене якомога скоріше.

  • Всі зауваження необхідно усунути до 1 липня. Питання поліпшення матеріально-технічної бази, капітальних ремонтів та оснащення сучасним обладнанням харчоблоків у компетенції громад, бо саме ваші діти ходять до цих шкіл і харчуються там. Тому прошу керівників територій взяти під особистий контроль швидке виконання вимог до організації шкільного харчування, - прокоментував ситуацію голова ОДА Олександр Старух. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби