Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готова до президентських виборів

12 січня 2010 - 15:17

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час брифінгу для представників регіональних ЗМІ.

Як повідомив Олександр Старух, наразі завершується робота щодо остаточного уточнення списків виборців, усуваються ті помилки та неточності, що були виявлені. І хоча чинне законодавство дозволяє вносити зміни у списки безпосередньо у день голосування, очільник області закликав запоріжців не відкладати це питання на останній день та відповідально поставитися до свого громадянського обов'язку. Передусім, це стосується молоді, яка ще не брала участь у голосуванні, громадян, які й досі не отримали запрошення на вибори, та тих, у чиїх запрошеннях виявлені помилки.

- В цілому ж, - наголосив Олександр Старух, - підготовка до виборів йде за графіком, передбаченим чинним законодавством, суттєвих порушень не зафіксовано.

Керівник регіону зупинився також на окремих показниках соціально-економічного розвитку області. Так, за підсумками 2009 року Запорізька область за рівнем інфляції, який склав близько 13%, посідає 7-8 місце серед інших регіонів України. Дещо стабілізувалася ситуація на ринку праці – у порівнянні з минулим роком кількість безробітних скоротилася приблизно на третину і становить 27 тис. осіб.

З'явилася у керівництва області й надія на розв'язання проблеми з Держказначейством. Нагадаємо, що внаслідок затримки з переказами коштів на рахунках цієї установи наразі «зависло» близько 65 млн. грн., які належать Запорізькому регіону. Як повідомив Олександр Старух, відповідні пропозиції з цього питання були надані безпосередньо Премєр-міністру України.

- Очікуємо, що на центральному рівні буде надано відповідне доручення і проблему буде вирішено, - зазначив голова облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами