Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації вислухав проблеми мешканців Запорізького регіону

4 червня 2021 - 15:21

Сьогодні керівник Запорізької ОДА Олександр Старух провів пряму “гарячу лінію” з жителями нашого краю.

Найбільше звернень надходило із Запоріжжя, Бердянська, Запорізького, Мелітопольського та Пологівського районів.

Переважна частина заявників порушували питання сфери житлово-комунального господарства та охорони здоров'я. Зокрема один із мешканців Мелітопольського району звернув увагу посадовця на проблеми із під'їздом людей з інвалідністю до обласної клінічної лікарні. За його словами, там недостатньо місця для паркування, а маршрутні таксі заважають нормально рухатися дорогою. Інша заявниця із Бердянська поскаржилася на те, що із поліклініки її мікрорайону лікарів вузького профілю переводять до іншого медзакладу і відтепер буде незручно отримувати медичні послуги.

Крім того, частина громадян висловлювали свої зауваження до якості транспортної інфраструктури та роботи приміських маршрутів. Приміром заявниця із міста Запоріжжя порушила питання кількості електропоїздів на маршруті Запоріжжя-Нікополь. Жінка зазначила, що до минулого року їх були три, а нині залишився лише один. Голова Запорізької ОДА Олександр Старух відповів заявниці, що відтепер за новими правилами кількість потягів визначається на підставі пасажиропотоку і бажання місцевої влади. Бо утримання поїздів тепер оплачується за принципом співфінансування з Укрзалізниці та бюджету громади. Остання і має визначити скільки потягів потрібно її жителям та чи є кошти на їх оплату.

Інша мешканка Запоріжжя знов звернулася на “гарячу лінію” зі скаргою на приміський маршрут до її дачної ділянки поблизу с.Відрадне. За її словами перевізник відмінив курсування автобусів, бо маршрут немає великого пасажиропотоку. Олександр Старух зауважив, що питання буде вивчено.

Частина звернень також стосувалась земельних питань. Так, житель Пологівського району запитав, хто саме приймає рішення про виділення земельних ділянок у 2 га. Очільник області відповів, що днями Президентом України підписаний закон, за яким всі землі державної власності за межами населених пунктів (крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) передаються в комунальну власність сільських, селищних, міських рад. Іншими словами громадам надане ексклюзивне право розпоряджатися своїми землями і лише місцева влада приймає рішення про виділення земельної ділянки в її межах. 

Голова обласної державної адміністрації уважно вислухав кожного із громадян.  Олександр Старух запевнив, що порушені проблеми детально вивчатимуть спеціалісти профільних структурних підрозділів. Відповідно до норм чинного законодавства всі заявники отримають офіційну відповідь. За окремими зверненнями буде вжито оперативних заходів реагування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни