Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вибори Президента України пройшли в області на засадах прозорості та законності

19 січня 2010 - 14:32

Про це представникам регіональних ЗМІ повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух під час щотижневого брифінгу.

Передусім, очільник регіону подякував всім запоріжцям, які 17 січня виконали свій громадянський обов'язок та взяли участь у голосуванні. При цьому Олександр Старух відзначив доволі високий рівень активності регіонального електорату – з 1 млн. 478 виборців участь у голосуванні взяли понад 1 млн. осіб, або близько 68%.

Серед найбільш «активних» територій – Вільнянський, Чернігівський, Токмацький райони та місто Енергодар, де явка виборців на дільниці склала понад 70%.

Власне перебіг голосування, за словами голови облдержадміністрації, відбувався планово та спокійно, без суттєвих порушень. Усі 1127 виборчих дільниць розпочали роботу вчасно, зауважень до їх матеріально-технічного оснащення не було.

- Місцева виконавча влада та органи місцевого самоврядування спрацювали на належному рівні, створивши відповідні умови для вільного волевиявлення громадян, - зазначив Олександр Старух.

Так само на належному рівні була забезпечена й охорона громадського порядку у день голосування як на виборчих дільницях, так і загалом по області. Як повідомив Олександр Старух, серйозних порушень виборчого законодавства в області не було зафіксовано. Загалом до правоохоронних органів 17 січня надійшло 16 повідомлень про подібні порушення, з них після перевірки підтвердилися 11 фактів, що стосувалися спроби підробки посвідчення спостерігача або неправомочних дій із бюлетенями для голосування.

Переважна більшість звернень – 90%, що в день голосування надійшли до судів, стосувалися внесення змін та уточнень до списків виборців.

- Можемо констатувати, що вибори Президента України пройшли в нашій області на засадах прозорості та законності. Переконаний, що у разі оголошення другого туру президентських виборів, ми гідно витримаємо й цей іспит, - резюмував керівник обласної виконавчої влади

Під час брифінгу Олександр Старух регіону також поінформував про загальну ситуацію у регіоні. Зокрема, наразі в області за дорученням голови ОДА розпочалася перевірка медичних закладів щодо дотримання вимог безпеки.

- Робота щодо забезпечення безпеки громадян ведеться постійно, - наголосив очільник регіону, - проте трагедія в Луганську – привід для подвоєння пильності.

Серед позитивних здобутків останнього часу Олександр Старух відзначив скорочення боргу із заробітної плати, який протягом грудня зменшився на 11 млн. 100 тис. грн.. Майже 2 млн. 300 тис. грн. з цієї суми складають борги економічно активних підприємств.

Керівник області також поінформував журналістів про санітарно-епідемічну ситуацію в області. Дані запорізьких медиків свідчать, що попри поновлення занять у школах області, стрімкого сплеску захворюваності на грип та ГРВЗ не зафіксовано. Загальний рівень захворюваності продовжує знижуватися – протягом минулої доби за медичною допомогою звернулися лише 863 жителі області, з них госпіталізовано 45 (для порівняння – в пік епідемії щоденний показник госпіталізації складав понад 120 осіб). Проте розслаблятися зарано, - наголошують лікарі, адже ускладнення від вірусу продовжують забирати людські життя. Загалом з початку епідемії від грипу та його ускладнень померли 45 запоріжців.

- Обласна виконавча влада ще раз всіх закликає відповідально ставитися до власного здоров'я та здоров'я рідних і близьких, - звернувся Олександр Старух до жителів області.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»