Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь прагне розвиватись в єдиній суверенній Україні

21 січня 2010 - 11:24

Напередодні Дня Соборності України в облдержадміністрації відбувся «круглий стіл» на тему «Молодь єднає Україну», у роботі якого взяли участь заступник голови ОДА Микола Фролов, заступник голови облради Анатолій Світлицький, а також провідні запорізькі науковці, студентська та учнівська молодь.

Учасники «круглого столу» детально зупинились на історичному підґрунті виникнення національної ідеї та процесах формування соборності країни.

- Україна як держава відбулася – це визнаний світовою спільнотою факт. Наші діти народжуються і зростають у незалежній та соборній країні. Наразі важливо визначити пріоритетні шляхи подальшого розвитку держави з урахуванням надбаного досвіду, - розпочав обговорення теми заступник голови ОДА Микола Фролов.

Посадовець запропонував визначити роль молоді у процесі об'єднання свідомих українців, адже у подальшому саме їм належить розбудовувати державу. З цього приводу заслухали точку зору представників студентської та учнівської молоді, які висловили одне бажання - надалі жити і розвиватись в єдиній суверенній країні.

У процесі обговорення учасники засідання порушували різні аспекти соціального та правового захисту молоді в Україні. Здебільшого промовці висловлювали переконання, що законодавчу базу, яка забезпечує права молодих людей, треба вдосконалювати.

Для формування національної свідомості тих, хто у найближчому майбутньому буде визначати і здійснювати поступ нашої держави, необхідно реформувати й систему освіти.

- Гідний представник сучасної української молоді повинен досконало знати не тільки рідну мову, але й російську, крім того добре, якщо він володіє й кількома іноземними. Адже освічена людина краще орієнтується у сучасному просторі і зможе забезпечити для себе, а відповідно і для України, вищий рівень життя, - висловив переконання Микола Фролов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»