Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Практична фаза навчань: У Запорізькій області розбився гвинтокрил

9 червня 2021 - 14:10

У Запорізькій області сьогодні, 9 червня, у рамках масштабних навчань органів цивільного захисту проходить основна практична частина - перевірка готовності чергових пошуково-рятувальних сил, засобів та органів управління до проведення авіаційного пошуку і рятування. 

За легендою тренувань, поблизу запорізького аеропорту гвинтокрил зазнає лиха у 10-кілометровій зоні відповідальності за пошук і рятування КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя». Всі оперативно-рятувальні служби отримають сигнал та відпрацюють алгоритм дій. 

До практичних тренувань залучені фахівці ДСНС України, в тому числі, Головного управління Запорізької області, Державіаслужби України, працівники екстреної медичної допомоги, співробітники ГУ Національної поліції та Патрульної поліції, спеціалісти «Украероруху», керівництво аеропорту. 

За легендою у гвинтокрилі був екіпаж та пасажири, двоє людей загинули, інші отримали травми. Надзвичайна подія  спровокувала пожежу.

Як зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрій Булавінов, такі тренування – надважливі, необхідно відпрацювати злагоджені дії, які можуть, за необхідності, врятувати життя людей. 

  • Всі аварійні служби та органи цивільного захисту на практиці моделюють виникнення аварії, щоб оперативно реагувати на можливі реальні надзвичайні ситуації. Головна мета тренувань – відпрацювати організацію та взаємодію всіх сил та засобів територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Запорізької області, скоординувати дії всіх залучених служб та органів у разі виникнення надзвичайної події. Загалом спрацювали злагоджено. Були деякі недоліки, які ми вивчимо та відпрацюємо, - повідомив Андрій Булавінов.

У Запорізькій області навчання тривають до 11 червня. Завтра практичні тренування заплановані у Пологах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області