Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лише системна робота влади допоможе зберегти стабільність та розвиток регіону

22 січня 2010 - 15:37

Обласну селекторну нараду з актуальних питань життєдіяльності територій провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Бережний за участю заступників голови ОДА Олександра Сіна, Миколи Фролова та Геннадія Фукса.

Насамперед перший заступник голови ОДА Олександр Бережний поінформував присутніх про ситуацію, яка склалась на дорогах області у зв'язку з ускладненням погодних умов. Запорізький «Облавтодор» цього разу відпрацював оперативно, тож всі дороги державного та обласного значення розчищені та відкриті.

Щодо цінової ситуації, яка склалася на споживчих ринках регіону протягом перших двох декад січня, заступник голови ОДА Олександр Сін повідомив, що минулого тижня відбулося необґрунтоване підвищення цін на олію, овочі та крупи.

- Вважаю, це пов'язано з тим, що наразі увага влади зосереджена на виборчому процесі, а деякі підприємці намагаються скористатись цим. Однак, треба пам'ятати, що найближчим часом вибори завершаться, а невирішені на місцях проблеми не тільки залишаться, але й загостряться. Тому маємо оперативно реагувати вже на перші сигнали, - звернувся до керівників РДА та голів міст обласного значення Олександр Сін і закликав їх до системної роботи, яка допоможе забезпечити стабільність та розвиток регіону.

Також посадовець звернув увагу керівників територій на низький рівень розрахунків за природний газ. Так, підприємства теплоенергетики області за 2009-2010 рік розрахувались з ДК «Газ України» лише на 59%. Загальний борг регіону складає близько 300 млн. грн. Найвищий рівень розрахунків мають бюджетні установи (97%). Однак, за умови неприйняття Держбюджету-2010, чи збережеться така тенденція надалі, керівництво облдержадміністрації прогнозувати не береться.

На даний час головне завдання – забезпечити виплату заробітних плат працівникам бюджетних установ вчасно і в повному обсязі, вважають в облдержадміністрації. Враховуючи те, що на початок 2010 року на рахунках місцевих бюджетів залишилось 147,2 млн. грн., а також те, що розмір дотації вирівнювання, яка повинна надійти з Держбюджету, збільшено на 10,5%, з виплатою по захищених статтях - заробітній платі, пенсіях та стипендіях – у регіоні проблем виникнути не повинно.

Учасники селекторної наради також розглянули стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах регіону. Станом на 1 січня загальна сума заборгованості склала 58,2 млн. грн. Наприкінці грудня суттєво скоротили борги економічно активні підприємства регіону: приватної форми власності (на 3,2 млн. грн.), комунальної (на 3,1 млн. грн.). Завдяки цьому без боргів на економічно активних підприємствах розпочали рік 9 територій області. Такі результати досягнуто завдяки системній роботі обласної та територіальних комісій з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, переконаний Олександр Сін.

У зв'язку з погіршенням погодних умов заступник голови ОДА Микола Фролов закликав не забувати і про поширення вірусних інфекцій. Щодня з цим діагнозом до лікарень потрапляють 70-80 жителів області. - Тож важливо не просто пам'ятати про засоби особистого захисту, але й користуватись ними, - наголосив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»