Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території розробляють та вдосконалюють власні проєкти розвитку інфраструктури

11 червня 2021 - 10:20

10 червня під головуванням  начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Билима відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради.

На початку засідання Олександр Билим поінформував присутніх, що 24 липня цього року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», яким були внесені зміни до деяких законодавчих актів. Також 27 травня набули чинності більшість  положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». 2 червня Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка затверджує Класифікацію обмежень у використанні земель, а 9 червня затвердив формат електронних документів містобудівної документації. 

Відповідно до цих законодавчих змін, уся містобудівна документація, розробка якої була розпочата до 24 липня 2021 року, затверджується протягом ще двох років, а нова документація, яку будуть замовляти органи місцевого самоврядування, має розроблятися згідно з новим Законом та підзаконними актами.

В ході роботи архітектурно-містобудівна рада розглянула чотири проєкти містобудівної документації.

Найбільш важливий - це план території земельної ділянки для будівництва Бердянської ВЕС потужністю 150 мВт орієнтованою площею 66,2452 га. Проєкт, що має реалізовуватися на території Новопетрівського старостинського округу Осипенківської сільської ради (за межами населеного пункту),  має на меті розміщення вітряних електричних установок. Проєктована ВЕС ТОВ «ДТЕК Бердянська ВЕС» – це важливий регіональний об’єкт, що має забезпечити щорічне виробництво електроенергії понад 500 ГВт на рік. Члени архітектурно-містобудівної ради схвалили проєкт без зауважень та рекомендували його до подальшого затвердження в установленому порядку.

Також на засіданні повторно розглянули та рекомендували до затвердження проєкти містобудівної документації «Генеральний план с. Юльївка Запорізького району Запорізької області», «Генеральний план с. Тимошівка Михайлівського району Запорізької області» та «Детальний план території для реконструкції автозаправної станції під багатовпливний автомобільний заправний комплекс із встановленням стаціонарного заправника газу у с. Гнаровське Вільнянського району за межами населеного пункту.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії