Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Затримка із проплатами у Державному казначействі – системна проблема»

25 січня 2010 - 13:54

Таку думку голова обласної державної адміністрації висловив під час селекторної наради з питань фінансування та стану виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та організацій, яку провела Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Разом з Олександром Старухом участь у нараді взяли його заступники Олександр Сін та Микола Фролов.

Учасники наради обговорили нову систему оплати праці бюджетників, а саме надбавки й доплати медичним працівникам, освітянам та бібліотекарям, які були затверджені відповідними постановами Кабміну. Урядовці, зокрема, роз’яснили порядок нарахування цих доплат в умовах фінансування 1/12 бюджету минулого року.

Прем’єр-міністр повідомила, що на ці цілі Уряд передбачив додаткові дотації у розмірі близько 1 млрд. грн., та запевнила, що триматиме процес нарахування доплат медикам, освітянам та бібліотекарям на особистому контролі.

Проте, як зазначив Олександр Старух, виділення коштів на папері ще не гарантує їх реальної виплати.

- Системна проблема, з якою ми постійно стикаємося – затримка Державним казначейством проплат, - наголосив очільник регіону. – Тобто, формально кошти перераховані, але «живих» грошей область по багатьох статтях видатків отримати не може.

Зокрема, вже кілька днів Держказначейство не пропускає платежі на виплату соціальної допомоги населенню області. Йдеться про допомогу на догляд за дитиною, виплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС тощо. При цьому на папері ці гроші вже давно перераховані.

Тож цілком виправданими видаються побоювання керівництва області, що подібна ситуація може скластися і з перерахуванням дотації на доплати працівникам бюджетних установ, передбачені постановами Уряду. Та й часу залишилося небагато – за інформацією заступника голови ОДА Олександра Сіна, для того, щоб забезпечити своєчасну виплату надбавок медикам та освітянам, регіон має отримати дотацію вирівнювання не пізніше середи поточного тижня.

В цілому ж ситуація з виплатами заробітної плати працівникам бюджетних установ знаходиться під постійним контролем обласної влади. Жодних боргів у цій сфері немає.

Олександр Старух також звернув увагу присутніх на питання фінансування резервного фонду, яке, на його думку, має бути здійснене у першочерговому порядку. З огляду на складні погодні умови значно зростає загроза виникнення аварійних ситуацій, тож регіон має бути готовий до їх ліквідації. Відповідну пропозицію голова облдержадміністрації пообіцяв надати Прем’єр-міністру Україну у телефонному режимі.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»