Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетніва кошти матеріалізувалися в інвестиційні проекти

25 січня 2010 - 14:01

У 2009 році негативного впливу світової економічної кризи зазнали всі галузі господарювання, до числа яких входить й будівництво інвестиційних об’єктів життєзабезпечення регіону.

Суттєво зменшилася підтримка області у розв’язанні життєво важливих проблем за кошти державного бюджету.

За даними Головного управління економіки облдержадміністрації для фінансування будівництва найважливіших об’єктів життєзабезпечення Запорізького регіону у 2009 році (в рамках виконання середньострокової програми соціально-економічного розвитку Запорізької області на 2007-2011 роки) вдалося вирішити проблему залучення державних коштів Стабілізаційного фонду на соціально-економічний розвиток області в обсязі понад 12329,4 тис. грн., що становить 47% передбаченої на рік суми 26258,6 тис. грн. (проти 71462,520 тис. грн. у 2008 році).

Загальний обсяг капіталовкладень з обласного бюджету склав суму 12794,35 тис. грн., або 88,8% передбачених на рік коштів (14400,877 тис. грн.). Це у п’ять разів менше проти рівня 2008 року (64338,853 тис. грн. ).

Бюджетні кошти використано відповідно до пріоритетів:

з розвитку об’єктів водопостачання - забезпечено завершення робіт з будівництва водопроводу у с. Трояни Бердянського району та водоводу у с. Новоселівка Вільнянського району; продовжено будівництво: водогону питної води м. Вільнянськ - сел. Новомиколаївка (ІІ лінія) та мереж водопостачання с. Біленьке Запорізького району (ІІ черга), водопостачання с. Банівка Приморського району, реконструкцію зовнішніх мереж водогону с. Нестерянка Оріхівського району та мереж водопостачання об’єктів соціальної сфери смт Мирне Мелітопольського району і ряду інших об’єктів, розпочато роботи з будівництва водопостачання сел. Івано-Ганнівка Наталівської сільської ради Запорізького району.

Через несвоєчасне надходження коштів Стабілізаційного фонду не вдалося розпочати роботи з реконструкції водоводу в с. Костянтинівка Пологівського району;

з реконструкції об’єктів теплопостачання - проведено поетапну реконструкцію магістральної мережі теплопостачання по вул. Новокузнецькій житлового масиву «Південний», м. Запоріжжя та реконструкцію котелень: територіального медичного об’єднання у сел. Михайлівка та комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня школа-інтернат для дітей сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків» Вільнянського району.

 Тривали будівельні роботи з реконструкції теплових мереж для попередження їх аварійного стану та ряду котелень: Терпіннівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Мелітопольського району, школи - інтернату по вул. Комсомольській у сел. Новомиколаївка Новомиколаївського району, Молочанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків Токмацького району та ряду інших об’єктів теплозабезпечення;

з газифікації - забезпечено подачу газу до населених пунктів Бердянського (північної частини смт Андріївка), Гуляйпільського (с. Воздвижівка, І черга будівництва), Пологівського (с. Чапаєвка), Токмацького (сіл: Лугівка, Фабричне, Іванівка, Снігурівка, Остриківка, Урожайне, Трудове. ІІ черга будівництва об’єктів газопостачання сіл Скелювате та Очеретувате).

Продовжено газифікацію сіл Терсянка - Тернувате Новомиколаївського району (газопровід високого тиску до с. Тернувате), сел. Комишуваха і с. Григорівське Оріхівського району та ряду інших сільських населених пунктів;

з будівництва та реконструкції об’єктів соціально - культурного призначення: забезпечено завершення робіт з реконструкції нежитлової будівлі по вул. Патріотичній під обласний інтернат спортивного напряму, комунікаційних мереж будівлі обласного кардіологічно-клінічного диспансеру (ІІ черга);

 продовжено реконструкцію: будівлі поліклініки комунальної установи «Запорізька міська багатопрофільна клінічна лікарня № 9», лікувального корпусу обласної дитячої клінічної лікарні (І черга), обласного протитуберкульозного диспансеру, обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни (1 черга), будівництво наземного переходу обласної клінічної лікарні в м. Запоріжжя. Продовжено також реконструкцію: дитячого садка в с. Високе Михайлівського району та будівлі поліклініки Якимівської центральної районної лікарні, ряду інших об’єктів.

У зв’язку з тим, що передбачені кошти Стабілізаційного фонду надійшли не в повному обсязі, не розпочато реконструкцію дитячого садка в с. Новодніпровка Кам”янсько - Дніпровського району.

Визначений Державним бюджетом України на 2009 рік обсяг коштів на виконання інвестиційного проекту по будівництву автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя у сумі 150 млн. грн. (з яких - 50 млн. грн. відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.10.2009 № 1268-р) освоєно на суму 144, 560 млн.грн. (96,4%).

Вирішено питання залучення коштів із резервного фонду державного бюджету на проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт на автодорожньому переїзді греблі Дніпровської ГЕС (7732,7 тис. грн. відповідно до розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 № 954-р), з яких профінансовано за виконані роботи 6629,2 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів