Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація тримає на контролі проблеми водопостачання у Запорізькому районі

22 червня 2021 - 15:44

Сьогодні на нараді під керівництвом заступника голови Запорізької ОДА Едуарда Брутмана обговорили питання заборгованості Облводоканалу та Михайлівського сількомунгоспу перед Водоканалом м. Запоріжжя.

До наради приєдналися директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Віталій Литвиненко, керівники комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування проблемних територій. 

За словами Віталія Литвиненка, КП «Водоканал» м. Запоріжжя має намір відзавтра частково обмежити подачу води до КП «Облводоканал» та КП «Михайлівський сількомунгосп» через заборгованість оплати за послуги. Значну частку цієї суми складають борги населення, вартість втраченої у старих мережах і «вкраденої» людьми води.

  • На жаль, ця ситуація не вирішується роками. І завтра школи та дитсадки, лікарні і домогосподарства громад Запорізького району можуть залишитися без води. Тому наразі ми зібралися, щоб дізнатися, які кроки роблять боржники, щоб забезпечити людей водою, - зазначив Едуард Брутман.

Історії заборгованості по підприємствах різні. КП "Облводоканал" має позитивну тенденцію з погашення боргів – за останній час сплачено 4 млн грн заборгованості. Також підприємством продовжується робота із виносу лічильників на воду за межі домогосподарств. Це дозволить фахівцям Облводоканалу самостійно слідкувати за обсягами спожитої води та попередити крадіжки. 

Натомість, КП «Михайлівський сількомунгосп» має негативну тенденцію. Борги підприємства перед Водоканалом м. Запоріжжя становлять майже 14 млн грн. Представники КП повідомили, що громадою подано на конкурс ДФРР проєкт з реконструкції мереж водопостачання, що має зменшити втрати води, та на 3,5 грн  піднято тариф для населення за споживання води. Сількомунгосп також очікує, що зможе погасити частину заборгованості за рахунок перевиконання бюджету громади у першому півріччі, але кошти можна буде отримати лише наприкінці літа. Едуард Брутман, в свою чергу, наголосив, що ці заходи є мало дієвими та не сприяють погашенню боргів у повному обсязі. Тому підприємству варто шукати й інші шляхи вирішення проблеми.

За підсумками наради вирішено, що КП «Михайлівський сількомунгосп» проведе додаткові перемовини з КП «Водоканал» м. Запоріжжя та узгодить план погашення заборгованості. Окремо обговорять ситуацію із  КП "Облводоканал", оскільки підприємство поступово виплачує борги та виконує взяті на себе зобов'язання. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств