Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Економічна ситуація залишається нестабільною»

2 лютого 2010 - 15:02

В обласній державній адміністрації відбувся щотижневий брифінг голови ОДА Олександра Старуха для представників місцевих засобів масової інформації.

Відкриваючи зустріч, Олександр Старух поінформував журналістів про стан підготовки до повторного голосування на виборах Президента України, яке відбудеться 7 лютого. За словами посадовця, наразі завершується робота щодо усунення недоліків у матеріально-технічному стані та забезпеченні виборчих дільниць, що були виявлені під час першого туру виборів.

Органи Державного реєстру виборців завершили укладати оновлені списки для голосування та передали їх до окружних виборчих комісій. Кількість запоріжців, які мають право голосувати, від першого туру виборів збільшилась майже на 8 тисяч і станом на 26 січня складає 1 млн. 465 тис. 497 осіб. Передусім, списки «поповнили» громадяни, яким у проміжок між 17 січня та 7 лютого виповнюється 18 років.

Тож очільник регіону ще раз закликав запоріжців перевірити наявність своїх прізвищ у списках виборців і нагадав, що 17 січня переважна кількість звернень громадян до судів – понад 90% - стосувалася саме внесення змін до списків для виборців.

- Влада зробила все необхідне для забезпечення вільного волевиявлення, тепер все залежить, насамперед, від вас, - звернувся Олександр Старух до мешканців регіону.

Голова облдержадміністрації також оприлюднив деякі фінансові підсумки минулого місяця. Він повідомив, що протягом січня поточного року до загального фонду Державного бюджету надійшло 185,9 млн.грн. доходів, що складає 66,7% до затвердженого плану. При цьому у порівнянні з січнем 2009 року надходження зросли на 30,7%. Так само на 7% збільшились і відрахування до загального фонду місцевих бюджетів – ця цифра за підсумками минулого місяця складає 181,6 млн. грн. Проте говорити про подолання кризових явищ, на думку очільника області, зарано.

- Ці позитивні результати свідчать. насамперед, про те, що минулого року регіон досяг піку кризи, коли падіння було найбільшим. І хоча далі показники економічного розвитку найімовірніше зростатимуть, в цілому ситуація й надалі залишається нестабільною, - прокоментував ці данні Олександр Старух.

Дещо покращилася ситуація із соціальними виплатами. Наприкінці минулого місяця Державне казначейство нарешті пропустило всі січневі платежі, спрямовані на допомогу сім’ям з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та ін. Занепокоєння ж керівництва області викликає стан розрахунків за минулий рік – окремі виплати за грудень 2009 року Держказначейство й досі не здійснило.

- Січень виявився дещо кращим, ніж ми очікували, але державний бюджет не ухвалений, і регіон, як і вся країна, живе за 1/12 до видатків минулого року, - зазначив на завершення Олександр Старух. – Тож прогнозувати подальшу ситуацію складно.

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів