Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виборчі дільниці області готові до повторного голосування

4 лютого 2010 - 13:39

Про це заявили керівники міст і районів на обласній селекторній нараді з питання забезпечення проведення повторних виборів Президента України у Запорізькій області, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Старух. У нараді взяли участь його заступники Олександр Бережний, Геннадій Фукс, Микола Фролов та Роман Дригинич.

Очільник області акцентував увагу на матеріально-технічному забезпеченні процесу повторного голосування, створенні нормальних умов для роботи дільничних комісій. Зокрема, необхідно подбати про опалення їхніх приміщень, адже синоптики прогнозують на день виборів 12-13 градусів морозу. Після проведення перевірки на дільницях виявлено деякі недоліки, наприклад, на виборчій дільниці №67 у Михайлівському районі відсутнє будь-яке опалення. Тому слід зробити все, щоб наші громадяни могли у нормальних умовах працювати у дільничних комісіях і відповідно реалізувати своє виборче право.

Олександр Старух дав доручення керівникам управлінь облдержадміністрації побувати на проблемних дільницях, щоб допомогти забезпечити належний виборчий процес. Також треба подбати про створення відповідних умов для роботи на виборах міжнародних спостерігачів від СНД та ОБСЄ, яких буде в нашій області багато. До речі, грузинів серед них немає.

- Прошу всіх звернути увагу на ті зміни, які були вчора внесені в Закон «Про вибори Президента України», - наголосив голова облдержадміністрації. – Особливо це стосується місцевих рад. Щоб ви розуміли процедурні зміни, які відбулися, і яка робота може очікувати на представницькі органи.

Також особлива увага приділяється забезпеченню охорони громадського порядку в місцях проведення голосування та виконанню Указу Президента України щодо проведення чесних і прозорих виборів.

Учасники наради заслухали звіти керівників всіх районів та міст області про готовність територій до проведення другого туру виборів Президента України. За їхніми повідомленнями, сьогодні якихось особливих проблем не існує, а ті, що виникають, вирішуються в оперативному порядку. Все нормально, все спокійно, працюємо у звичайному режимі, до виборів готові – такою була загальна думка всіх учасників обласної селекторної наради.

Олександр Старух також наголосив на тому, що ті, хто вносить зміни до реєстру, і члени комісій повинні працювати у режимі, зручному для виборців, щоб не створювати людям зайві клопоти та не доводити справу до звернень у суди. Адже ще сьогодні, завтра і післязавтра можна прийти і перевірити свої дані у списках.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов підтримав тезу багатьох учасників селекторної наради щодо того, що після 7 лютого життя продовжується. Він звернув увагу на те, що у понеділок, 8 лютого, стовідсотково всі школи області продовжують навчальний процес, а всі діти йдуть до школи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії