Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для лікування онкологічно хворих людей можливості зростають

4 лютого 2010 - 15:39

У Всесвітній день боротьби з раком голова обласної державної адміністрації Олександр Старух разом зі своїм заступником Миколою Фроловим відвідав Запорізький обласний онкологічний диспансер.

Голова ОДА Олександр Старух оглянув відділення патології голови та шиї, урологічне відділення, операційний блок, а також ознайомився з умовами роботи медичного персоналу консультативної поліклініки при Запорізькому обласному онкологічному диспансері.

Поспілкувавшись з провідними лікарями диспансеру, очільник регіону переконався, що при діагностиці та лікуванні пацієнтів використовують прогресивні методи та сучасні технології. Так, саме у цій лікарні працює єдиний в Україні апарат «Гістоз» для цитологічної інтраопераційної діагностики онкозахворювань. Доступна радіочастотна термоабляція пухлин, хіміоемболізація печінки, імуногістохімічне дослідження операційного та біопсійного матеріалу.

Приємно вразили очільника регіону і приміщення лікарні, які поступово ремонтують та устатковують. Торік завершився капітальний ремонт консультативної поліклініки, проведені поточні ремонти відділення інтенсивної терапії і операційного блоку, відремонтовано харчоблок .

- На даний час в області нараховується близько 40 тисяч онкохворих людей. Кожен, хто звернеться до онкологічного диспансеру, отримає тут кваліфіковану медичну допомогу, - поділився враженнями посадовець.

Проте, попри значні здобутки обласний диспансер має й не розв'язані проблеми. Останнім часом все більше загострюється питання відтоку кадрів з вітчизняної медицини. Переходять працювати у приватні лікарні або їдуть за кордон не тільки досвідчені фахівці, а й молоді спеціалісти.

- Вже декілька років говоримо про необхідність проведення системних реформ у медицині. Однак, до тих пір, поки це залишатиметься завданням лише лікарів і окремих посадовців – зрушень не буде. Зміни відбудуться тоді, коли громада заявить свою чітку вимогу щодо якості охорони здоров'я, - висловив переконання О. Стаух.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович