Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хортицький навчально-реабілітаційний багатопрофільний центр віднині - національний

4 лютого 2010 - 17:15

Голова облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь в урочистостях з нагоди присвоєння статусу «національний» Хортицькому навчально-реабілітаційному багатопрофільному центру.

-  Ваш заклад – єдиний такого профілю в Україні, який отримав це високе звання, і п'ята установа в Запорізькій області, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух, передаючи колективу відповідний Указ Президента.

Згідно Указу Президента України Віктора Ющенка від 28 січня 2010 року, враховуючи вагомий внесок ХНРБЦ у розвиток вітчизняної освіти, розроблення і практичну реалізацію інноваційних технологій комплексної медичної, психолого-педагогічної, соціальної реабілітації дітей та молоді з особливими освітніми потребами, закладу надано статус національного, який відтепер іменуватиметься – Хортицький національний навчально-реабілітаційний багатопрофільний центр.

-  Присвоєння цього статусу означає, що тепер для вас буде окремий рядок у державному бюджеті, і я переконаний, що це дозволить вирішити всі питання, які сприятимуть повній реалізації вашого потенціалу, - висловив переконання очільник обласної виконавчої влади.

Хортицький навчально-реабілітаційний багатопрофільний центр створено у 1993 році на базі інтернатного закладу. Це єдиний в Україні заклад, де виховуються і навчаються діти з функціональними обмеженнями, які мають можливість перебувати тут з трьохмісячного віку і, не виходячи з його стін, отримати вищу освіту. Нині тут навчається та проходить реабілітацію 400 вихованців, з них 91 дитина з інвалідністю та 65 дітей - з обмеженими фізичними можливостями. Кращі випускники після закінчення коледжу можуть працевлаштуватися у центрі.

У святковій зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов та начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов. На її завершення вихованці тепер уже національного центру подарували для гостей теплий та зворушливий концерт, а також сфотографувалися разом з ними на добру згадку про цю урочисту подію.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович