Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Житло має стати доступним для тих, хто його потребує

11 лютого 2010 - 15:10

Голова облдержадміністрації Олександр Старух та його заступник Геннадій Фукс провели нараду з питань розробки регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла у Запорізькій області на 2010-2017 роки.

Учасники наради розглянули положення Регіональної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у Запорізькій області на 2010-2017 роки, застосування еталонних проектів для такого будівництва, а також проблемні питання, що виникають при розробці цього документу.

- Хоча питання доступного житла давнє, темпи його розв'язання залишаються незадовільними, зроблено вкрай мало, - зазначив, відкриваючи зустріч, Олександр Старух.

За словами очільника регіону, протягом останніх кількох років в країні введено в експлуатацію трохи більше 20 тис. квартир, у той час як чисельність осіб, що перебувають на квартирному обліку, становить понад 1 млн. 200 тисяч.

Ситуація ще більш ускладнилася у минулому році, коли через економічну кризу й так невеликі обсяги будівництва ще скоротилися. Як свідчить статистика, протягом 2009 року за рахунок усіх джерел фінансування в області було введено в експлуатацію близько 101 тис. квадратних метрів житла, що становить менше половини - 46,6% - від позаминулорічних показників.

- На жаль, наші пропозиції щодо державної підтримки будівельної галузі, що містилися у пакеті антикризових ініціатив регіону, в уряді не знайшли підтримки, - констатував Олександр Старух.

Голова облдержадміністрації наголосив, що програма будівництва доступного житла має не лише розв'язати питання забезпечення житлом пересічних громадян, але й підтримати будівельну галузь, забезпечити її стабільну роботу. Тільки в Запорізькій області згідно Регіональної програми протягом восьми років планується ввести в експлуатацію близько 1 млн. квадратних метрів житла.

Серед проблемних питань реалізації цієї програми учасники засідання відзначили, зокрема, недостатність земельних площ для будівництва у Запоріжжі, обмежене фінансове забезпечення, відсутність механізму кредитування громадян для придбання доступного житла.

Підбиваючи підсумки наради, Олександр Старух дав доручення робочій групі протягом двох місяців опрацювати основні проблемні питання із забудовниками та фінансистами.

- У центрі цієї програми повинна стояти конкретна людина з її можливостями та потребами, - наголосив голова облдержадміністрації. – А головне – щоб доступне житло стало дійсно доступним для тих, хто його потребує.

Всього по області на обліку на одержання житла та поліпшення житлових умов станом на початок минулого року перебуває 53865 сімей, із них 3901 - молода сім'я.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович