Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пересічні громадяни не повинні страждати від політичної нестабільності в країні

12 лютого 2010 - 14:33

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух провів обласну селекторну нараду з актуальних питань життєдіяльності та розвитку територій. У заході також взяли участь його заступники Микола Фролов та Геннадій Фукс, начальники управлінь ОДА.

Відкриваючи нараду, Олександр Старух звернувся до міських керівників Токмака та Пологів з вимогою взяти під особистий контроль ситуацію щодо розрахунків населення за спожитий газ. Адже через великі борги ці міста можуть залишитися без лімітів на блакитне паливо. Керівникам решти територій також доручено активізувати роботу зі збору комунальних платежів.

Також очільник області звернув увагу посадовців на проблему зростання цін на продукти харчування.

- Наша область за темпами зростання цін на продукти харчування сьогодні, на жаль, посідає перше місце в країні, - констатував Олександр Старух.

Голова облдержадміністрації доручив представникам місцевих органів виконавчої влади взяти питання ціноутворення під особистий контроль. Активізувати роботу, на думку Олександра Старуха, мають й інші контролюючі органи, зокрема, інспекція по контролю за цінами.

Серед інших питань учасники наради також розглянули стан підготовки до весняно-польових робіт та хід виконання Указу Президента, яким встановлено мінімальний розмір орендної плати за землю на рівні, не нижчому за 3%. По деяких територіях, зокрема, у Веселівському, Новомиколаївському, Приазовському та Якимівському районах відповідна робота проводиться незадовільними темпами, на що було вказано їх керівникам.

Окремо Олександр Старух зупинився на питанні готовності східних територій до нових погодних випробувань. Серед першочергових завдань, які окреслив посадовець, - налагодити безперебійне функціонування усіх служб життєзабезпечення міст і сіл та врегулювати питання транспортного сполучення.

- Будьте готові разом з відповідними територіальними органами визначитися щодо питання закриття проїзду у разі необхідності, - звернувся керівник обласної виконавчої влади до голів Бердянської, Куйбишевської, Розівської та Пологівської РДА.

Заступник голови ОДА Микола Фролов поінформував про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, соціальних виплат та пенсій. Він доручив керівникам територій тримати це питання під особистим контролем.

Посадовець також повідомив, що служба у справах дітей ОДА разом з кримінальною міліцією у справах неповнолітніх розпочинає рейди щодо виявлення дітей, які не мають постійного місця проживання чи страждають від неналежного догляду за ними у неблагополучних родинах.

Підбиваючи підсумки селекторної наради, Олександр Старух зазначив: «Ми добре розуміємо ту ситуацію, в якій сьогодні доводиться працювати на місцях, – відсутність державного та відповідно місцевих бюджетів, політична нестабільність. Але не можна допустити, щоб від цього страждали пересічні громадяни».

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович