Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Система життєзабезпечення регіону витримала чергове випробування негодою

16 лютого 2010 - 14:03

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час щотижневого брифінгу для представників ЗМІ, що був присвячений, зокрема, роботі виконавчої влади щодо подолання наслідків негоди, стану фінансування пенсійних виплат у регіоні.

На початку брифінгу Олександр Старух повідомив про те, що 15 лютого Президент України підписав Указ про створення Приазовського національного природного парку, який охоплює території Бердянського, Мелітопольського, Приазовського та Якимівського районів загальною площею 78126, 92 га. Відповідним документом Кабінету Міністрів доручено вирішити низку необхідних питань, зокрема, щодо утворення адміністрації парку та забезпечення її функціонування.

Це рішення – довгоочікуване для усього регіону, адже створення Приазовського національного парку область домагалася майже 8 років. Крім суттєвого – більш ніж вдвічі – збільшення площі заповідних земель цей крок має й інші позитивні для Запоріжжя моменти.

- Це дає можливість системно вирішувати питання, пов'язані з Молочним лиманом, зі збереженням природного різноманіття в цілому, загалом на розвиток рекреаційної зони півдня нашої області, - зазначив Олександр Старух. – Це – наше спільне велике досягнення.

Голова облдержадміністрації також прозвітував про роботу виконавчої влади щодо подолання наслідків нещодавньої негоди, яка додала свою частку до загальної кількості проблем, спричинених політичною нестабільністю та економічними негараздами.

Особливо від негоди постраждали Розівський, Куйбишевський, Пологівський, Оріхівський, Запорізький, Кам'янсько-Дніпровський та Бердянський райони. Опади, кількість яких, за інформацією синоптиків, від початку року вдвічі перевищила минулорічні середньодобові показники, спричинили замети на дорогах, які подекуди сягали до 3 метрів . Ситуацію ще більш ускладнив поривчастий вітер, через який знеструмленими опинилися 47 населених пунктів області.

Проте, як відзначив очільник області, завдяки злагодженій роботі підрозділів МНС, «Обленерго», «Облавтодору» та виконавчої влади негативні наслідки негоди були подолані – відновлено електропостачання, розчищені автошляхи, налагоджено сполучення з усіма населеними пунктами регіону.

- Система життєзабезпечення області спрацювала ефективно, - констатував Олександр Старух. - Але розслаблятися зарано, бо негода несе ще одну загрозу – підтоплення територій населених пунктів та сільгоспугідь.

Вже зафіксовано часткові підтоплення у Мелітопольському та Приазовському районах. А з 18 лютого синоптики прогнозують значне потепління. Для попередження виникнення надзвичайних ситуацій облдержадміністрація зобов'язала місцеві органи виконавчої влади вжити невідкладних заходів.

- Та це не є завданням виключно владних органів. До боротьби з підтопленням має активно залучитися уся громада, - наголосив очільник області. – Треба утримувати всі споруди в належному стані, обстежити та за необхідності розчистити дренажні канали, взагалі бути готовими до будь-яких примх погоди.

Олександр Старух також повідомив, що станом на 15 лютого виплата пенсій та грошової допомоги профінансована у сумі 322,5 мільйона гривень, що становить 53,2% від місячної потреби.

- Наразі пенсії виплачені у повному обсязі, проте якою буде ситуація наприкінці місяця - прогнозувати наразі важко, - зазначив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області