Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади активно впроваджують власні мікропроекти

18 лютого 2010 - 17:01

Відбулося засідання обласної координаційної ради щодо стану реалізації Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», яку провів заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Сін.

За підсумками 2009 року Запорізький регіон став кращим серед східних областей по ефективності реалізації Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

- Враховуючи цей факт, національна оглядово-аналітична конференція з питань реалізації Проекту, яка запланована на березень, пройде саме у Запоріжжі, - повідомив заступник голови ОДА Олександр Сін.

Загалом же, спільний Проект ЄС та ПРООН на території області працює вже півтора року. За цей час навколо нього згуртувались 40 активних громадських об'єднань. Вже реалізовано 10 мікропроектів громад, які були спрямовані на реконструкцію вуличного освітлення, системи водозабезпечення, придбання шкільних автобусів та заміни вікон у школах і дитячому садочку. Інші ж 30, як переконують лідери громадських об'єднань, знаходяться на завершальному етапі впровадження.

Крім того, з огляду на активність запорізьких громад, у 2010 році керівництво Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Україні передбачило кошти для реалізації додаткових 16 мікропроектів.

- Завдяки проведеній роботі ми досягли дві мети – вирішили конкретні проблеми людей у сільській місцевості та виховали активну й освічену громаду. У подальшому ваш досвід допоможе грамотно написати та оформити проекти, на реалізацію яких можуть бути залучені кошти фондів міжнародної технічної допомоги, - резюмував Олександр Сін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також