Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Бердянську відновлять студентський гуртожиток

9 липня 2021 - 16:17

Голова облдержадміністрації Олександр Старух ознайомився з ходом ремонту гуртожитку №1 Бердянського державного педагогічного університету. Цей об’єкт ремонтується коштом інвестиційного банку та за рахунок державного бюджету.

Існуючий гуртожиток - це п'ятиповерхова будівля, побудована в 1975 році. Будівля знаходилася в поганому стані і не відповідала сучасним стандартам, але основні конструктивні елементи збереглися добре.

У гуртожитку планується зробити утеплення даху та заміну покрівельного покриття, утеплення фасаду та цоколю, заміну вікон та дверей, внутрішнє оздоблення приміщень, облаштування під'їзду та створення умов для проживання людей з обмеженими можливостями, заміну внутрішнього водопостачання та каналізації, заміну внутрішньої системи опалення, електрозабезпечення та електроосвітлення, облаштування автоматичної пожежної сигналізації з оповіщенням, облаштування 144 кімнат, спортзалу, 10 кухонь, молодіжного хабу тощо.

На сьогодні проведені  демонтажні роботи, встановлені металопластикові вікна та балконні двері, частково змонтовано електропроводку, прокладено протипожежний трубопровід, забезпечено опалення. Наразі тривають роботи з утеплення фасаду та внутрішнє оздоблення приміщень.

-  Студенти мають вчитися та проживати в комфортних умовах. Будівля буде повністю оновлена та модернізована. В результаті житло отримають близько 300 студентів, які вчаться у педагогічному університеті, - відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух. 

Загальна вартість об'єкту становить 26,5 млн грн. Завершити капітальний ремонт гуртожитку планують наприкінці жовтня цього року. Поки триває ремонт, студенти будуть жити в інших гуртожитках.

Після реконструкції гуртожиток зможе прийняти 282 студенти, у тому числі 10 обладнаних місць для маломобільних груп населення.  

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ