Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Автодорожники успішно долають наслідки стихії

19 лютого 2010 - 11:31

У зв'язку з надзвичайно складними погодними умовами на дорогах загального користування Запорізької області для ліквідації наслідків стихії була практично цілодобово задіяна в роботі дорожня техніка генерального підрядника ДП «Запорізький облавтодор».

У січні поточного року було витрачено дизпалива–131т, бензину–30 т, крім того додатково від МНС було виділено дизпалива 6000 л , бензину 6000 л .

На роботах по зимовому утриманню було задіяно 274 одиниці техніки. За цей період вийшло з ладу 45 одиниць техніки, у тому числі терміново 18 одиниць було відремонтовано в борг.

Починаючи з 7 лютого поточного року по Запорізькій області почалася різка зміна погодних умов: зниження температури повітря, значні пориви вітру, а в останні дні стан погіршився дощем при мінусових температурах .

На всіх дорогах загального користування області утворилися значні снігові перемети. Висота снігових переметів на окремих ділянках досягала до 3 метрів, що створило перешкоди для руху автотранспорту.

Для забезпечення безперебійного проїзду автотранспорту ДП «Запорізький облавтодор» було задіяно 229 одиниць техніки, надавалася допомога райдержадміністраціями – виділялось паливо, координувалися дії щодо виділення техніки підприємствами району, фермерськими господарствами. Загалом додатково було виділено техніку з механізаторами у кількості 35 одиниць.

Також на складних ділянках у Розівському та Куйбишевському районах працювало дві одиниці важкої техніки МНС – інженерна машина розгороджування.

На період ускладнення погодних умов була надана допомога водіям щодо визволення їх автотранспорту зі снігового полону - близько 300 одиниць легкового та великовагового автотранспорту.

У лютому на роботи витрачено: дизпалива – 120 т, бензину – 12,7 т.

Особливо складна ситуація була й залишається у Куйбишевському, Пологівському, Розівському та Бердянському районах.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також