Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Є найсвятіша професія у житті – захищати свою Батьківщину»

19 лютого 2010 - 11:35

До Дня захисника Вітчизни в обласному краєзнавчому музеї Запорізьким облвійськкоматом проведено день інформування на тему: «День захисника Вітчизни – свято ратних бойових традицій, мужності та героїзму воїнів, непорушного зв'язку поколінь». У заході взяли участь Герої Радянського Союзу генерал-майор Петро Якимович Рубанов, Василь Антонович Бурмака, голова обласного об'єднання Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Наметченко, голова обласної організації учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Євген Пегов, військовослужбовці гарнізону, школярі.

Герої Радянського Союзу П. Рубанов, В. Бурмака у своїх виступах особливу увагу присутніх звернули на те, що пам'ять про подвиги, здійснені на полях боїв, пам'ять про тих, хто вершив історію, віддав життя заради Перемоги, заради майбутнього повинна завжди бути з нами. І через багато десятиліть вона обпалює серця болем і водночас робить нас духовно сильнішими.

Своїми спогадами про афганську війну, ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС поділилися воїни-афганці, ліквідатори-чорнобильці.

У заключному слові полковник Михайло Логвінов підкреслив, що нинішні захисники Вітчизни є гідними нащадками попередніх поколінь. Кожним днем служіння Українській державі в лавах її Збройних Сил, участю в миротворчих операціях та в ліквідації наслідків стихійних лих військовослужбовці примножують славні військові та бойові традиції українського народу і його армії.

Учасники заходу також переглянули документи воєнної кінохроніки, відеосюжети про афганську війну, ліквідацію техногенної катастрофи на ЧАЕС, про сучасне життя Збройних Сил України, ознайомилися з музейною експозицією.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також