Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжцям окрім щеплень проти COVID нагадують про профілактичні щеплення

21 липня 2021 - 20:44

Під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та     надзвичайних ситуацій Запорізької області, яке відбулось під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха, обговорено питання щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій.

Мова йде про такі захворювання як дифтерія, кір, краснуха, правець тощо. Від них необхідно щепити як дітей, так і доросле населення.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олексій Кулинич, у 2020 році не зареєстровано випадків захворювання на дифтерію, кір, краснуху, правець, поліомієліт, гемофільну інфекцію. Зареєстровано 32 випадки кашлюку та 14 випадків епідпаротиту.

За 3 місяці цього року не зареєстровано випадків захворювання на дифтерію, кір, кашлюк, краснуху, поліомієліт, гемофільну інфекцію. Зареєстрований 1 випадок епідпаротиту та  1 випадок правцю у дорослого.

Показники охоплення щепленнями населення у Запорізькій області за переважною більшістю видів вакцин нижчі, ніж у цілому по Україні. План щеплень виконано приблизно на 31%.

-         Запорізька область забезпечена вакцинами для профілактичних щеплень, вакцини відправлені на території, - зазначив Олексій Кулинич.

Щодо вакцинації на COVID, то темпи імунізації населення будуть пришвидшені. Наразі щеплення будуть робитися одночасно всім віковим групам. Планується масове щеплення освітян, працівників міських та селищних адміністрацій, працівників транспортної інфраструктури та торгівельної мережі.

Як відзначив Олександр Старух, необхідно забезпечити доступність щеплення для населення. Зокрема, планується виїзд бригади медиків у сільську місцевість для масового щеплення місцевих жителів.

-         Або ми пришвидшуємо темпи вакцинації, або ми восени отримаємо повний локдаун та велике зростання кількості хворих. Треба самим йти до людей, якщо вони до пунктів щеплень не доходять. Також необхідно проробити логістику вакцинування, щоб у нас не було черг, щоб було зручно людям та медикам, - наголосив, підбиваючи підсумки, Олександр Старух.

На сьогодні у Запорізькій області центри масової вакцинації відкрито у Запоріжжі, Мелітополі, Василівці та Бердянську. Найближчим часом центри масової вакцинації запрацюють у Пологах, Оріхові та Токмаку.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»