Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розбудова Хортиці набирає обертів

22 липня 2021 - 11:41

Стан справ на будівельних майданчиках обговорили сьогодні на нараді під керівництвом очільника Запорізької області Олександра Старуха.  

Як повідомив присутнім директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, роботи на Козацькому колі йдуть потужними темпами. Будівельники  виконали понад 60% запланованого. На локації вже встановили сім скульптурних композицій та завершують укладання плитки, підключення інженерних мереж. Крім того, тривають роботи з оновлення паркових майданчиків поблизу. Територію зупинки розширили майже вдвічі, щоб кожен автовласник зміг без перешкод відвідати культурні об’єкти острову. Нині там встановлюють нові бордюри. В цілому, за словами Максима Остапенка, Козацьке коло мають завершити до святкування 30-річчя Незалежності України.

Значно пришвидшуються роботи і на Кургані Єдності. Там вже завершили заливку оглядового майданчика. Наразі добігають кінця земляні роботи, триває облаштування підпірних стінок, здійснюється монтаж інженерних мереж.

На найскладнішому об’єкті – Музеї історії запорозького козацтва – роботи також набирають обертів. Будівельники завершили нанесення гідроізоляції та приступили до ремонту покрівлі і влаштування дощової каналізації. Паралельно розпочато роботу із демонтажу фасаду і розширення будівлі – збільшення вхідної групи та добудови нового холу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області