Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області продовжується робота з підвищення якості профтехосвіти

22 липня 2021 - 16:10

Європейський Союз в рамках програми EU4Skills виділив 800 000 євро на модернізацію інфраструктури Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти. З цієї нагоди сьогодні в облдержадміністрації відбулося підписання Меморандуму з впровадження субпроєкту щодо модернізації інфраструктури ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» в рамках проєкту ЄС «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» за підтримки УФСІ.

Свої підписи під знаковим документом поставили Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, Директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник, заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк та директор державного навчального закладу «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» Володимир Полухін.

  • Модернізація системи профтехосвіти постійно перебуває в полі зору влади. На сьогодні в Україні проводяться численні реформи з підвищення якості як професійно-технічної освіти так і всієї галузі в цілому. Ми вже тривалий час співпрацюємо з Європейським Союзом за різними напрямками і маємо позитивний досвід. І цей проєкт також буде повністю реалізований та стане поштовхом до відродження та підвищення статусу кваліфікованих кадрів професійно-технічної освіти, орієнтованих на задоволення потреб ринку праці. Зі своєї сторони, ми як влада, допоможемо, де це потрібно, – прокоментував подію Олександр Старух.

Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується  Німецьким державним банком розвитку KfW.

Відповідно до Меморандуму планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання. Буде оновлено та облаштовано технікою навчальні лабораторії Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти за такими професіями: «Зварник»;   «Слюсар-ремонтник»;   «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування»;   «Кухар»;  «Кондитер»;  «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин»; «Технік-мехатронік».

  • Ринок праці сьогодні потребує висококваліфікованих кадрів з числа робітничих професій і, особливо, молодих фахівців. Але, щоб якісно підготувати юних спеціалістів, потрібна хороша база – сучасне устаткування, нові програми підготовки, кваліфіковані викладачі. І таким чином привернути увагу молодого покоління до вибору робітничої професії. Маємо зробити робітничу професію престижною, цікавою та високооплачуваною, – зауважив директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник.

Довідково.

«EU4Skills: кращі навички для сучасної України» (2019-2023 роки) – це спільна програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні, яка допоможе оновити обладнання у відібраних для проєкту закладах профосвіти, розробити нові навчальні програми та підвищити кваліфікацію педагогів. Загальний обсяг фінансування програми 58 млн євро, з них 21 млн євро спрямують на оновлення обладнання та інфраструктури. Проєкт реалізується у Київ та 7 областях – Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій. 

У грудні минулого року Запорізька область вже підписала перший в регіоні Меморандум про реалізацію субпроєкту з модернізації інфраструктури ДНЗ «Мелітопольське ВПУ». У березні 2021 року відбулись громадські консультування та наразі розроблено ПКД на виконання будівельних робіт.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку