Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух : Енергодар - особливе місто, і абсолютно всі питання його життєдіяльності мають вирішуватися на належному рівні

23 липня 2021 - 16:05

На цьому наголосив голова Запорізької ОДА Олександр Старух сьогодні під час виїзної наради до Енергодару.

Низка частих, майже типових, збоїв в роботі систем життєзабезпечення, ускладнення епідеміологічної ситуації та відсутність адекватного реагування на це зі сторони місцевої влади змусили керівництво області провести комплексну перевірку роботи виконавчих органів міста.

- Енергодар - особливе місто, і абсолютні всі питання його життєдіяльності мають вирішуватися на належному рівні. Для людей влада - це просто влада, а не окремі імена чи прізвища. І ця влада має вирішувати проблеми громади вчасно та якісно. В Енергодарі останнім часом ми бачили часті проблеми. Деякі з них виникли нещодавно, а інші тягнуться роками. Тому ми сьогодні прибули, щоб налагодити взаємодію з місцевою владою, поінформувати про результати перевірки і допомогти їх вирішити, - зазначив Олександр Старух, відкриваючи засідання.

Керівник облдержадміністрації також повідомив, що за результатами перевірки місцева влада загалом вирішує проблеми соціально-економічного та культурного розвитку міста.  Однак, є і певні недоліки. Зокрема, є проблеми у сфері охорони здоров'я, навколишнього природного середовища, регулювання земельних відносин; надання житлово-комунальних послуг та цивільного захисту.

В цілому, за результатами наради місцевій владі рекомендовано приділити більше уваги проведенню нормативної грошової оцінки земель міста Енергодара, залученню нових інвестицій, забезпеченню надання якісних житлово-комунальних послуг та привести комунальні тарифи до економічно обґрунтованого рівня, охороні навколишнього середовища тощо.

- Сьогодні ви почули не одну пропозицію та рекомендацію. Впевнений, що разом ми зробимо все можливе для найскорішого вирішення цих недоліків і працюватимемо на розвиток території, - підсумував результати проведеної наради Олександр Старух.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни