Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух : Енергодар - особливе місто, і абсолютно всі питання його життєдіяльності мають вирішуватися на належному рівні

23 липня 2021 - 16:05

На цьому наголосив голова Запорізької ОДА Олександр Старух сьогодні під час виїзної наради до Енергодару.

Низка частих, майже типових, збоїв в роботі систем життєзабезпечення, ускладнення епідеміологічної ситуації та відсутність адекватного реагування на це зі сторони місцевої влади змусили керівництво області провести комплексну перевірку роботи виконавчих органів міста.

- Енергодар - особливе місто, і абсолютні всі питання його життєдіяльності мають вирішуватися на належному рівні. Для людей влада - це просто влада, а не окремі імена чи прізвища. І ця влада має вирішувати проблеми громади вчасно та якісно. В Енергодарі останнім часом ми бачили часті проблеми. Деякі з них виникли нещодавно, а інші тягнуться роками. Тому ми сьогодні прибули, щоб налагодити взаємодію з місцевою владою, поінформувати про результати перевірки і допомогти їх вирішити, - зазначив Олександр Старух, відкриваючи засідання.

Керівник облдержадміністрації також повідомив, що за результатами перевірки місцева влада загалом вирішує проблеми соціально-економічного та культурного розвитку міста.  Однак, є і певні недоліки. Зокрема, є проблеми у сфері охорони здоров'я, навколишнього природного середовища, регулювання земельних відносин; надання житлово-комунальних послуг та цивільного захисту.

В цілому, за результатами наради місцевій владі рекомендовано приділити більше уваги проведенню нормативної грошової оцінки земель міста Енергодара, залученню нових інвестицій, забезпеченню надання якісних житлово-комунальних послуг та привести комунальні тарифи до економічно обґрунтованого рівня, охороні навколишнього середовища тощо.

- Сьогодні ви почули не одну пропозицію та рекомендацію. Впевнений, що разом ми зробимо все можливе для найскорішого вирішення цих недоліків і працюватимемо на розвиток території, - підсумував результати проведеної наради Олександр Старух.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер