Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька громада обговорила проект нової Програми розвитку освіти

1 березня 2010 - 10:31

В обласній державній адміністрації відбулися громадські слухання та обговорення проекту Програми розвитку освіти в Запорізькій області на 2010-2012 роки. У заході взяли участь заступник голови ОДА Микола Фролов, заступник голови облради Анатолій Світлицький, фахівці галузі освіти та запорізькі науковці.

З основними пунктами проекту Програми розвитку освіти в Запорізькій області на 2010-2012 роки присутніх ознайомив начальник управління освіти та науки ОДА Олександр Вєрозубов. Зокрема, посадовець зазначив, що проект Програми розробляв великий творчий колектив – працівники науково-методичних служб, науковці, досвідчені педагоги та управлінці, які детально проаналізували та врахували у роботі сьогоденні наукові підходи й принципи проектування розвитку освіти. Проект передбачає конкретні пропозиції щодо вдосконалення системи освіти від дошкільних закладів до закладів післядипломної освіти.

Учасники обговорення порушували різні аспекти стратегічних завдань розвитку галузі в регіоні. Йшлося про необхідність розширення мережі дошкільних навчальних закладів, проведення реструктуризації системи середніх та професійно-технічних навчальних закладів, а також про насиченість Програми ідеологічним наповненням, яке дозволить виховати освічених і національно свідомих громадян.

- Людина, яка хоче бути успішною у сучасному світі, має бути освіченою у багатьох напрямках, володіти декількома іноземними мовами. І наше завдання - створити всі умови, щоб молодь мала можливість отримати якісну освіту саме тут, у Запоріжжі, - висловив переконання заступник голови ОДА Микола Фролов.

Також посадовець порушив питання щодо удосконалення системи змісту освіти та необхідності врахування регіональної специфіки під час відкриття нових спеціальностей.

В цілому ж, освітяни оцінили проект Програми як такий, що дозволить зробити крок вперед у напрямку покращення якості освіти та наблизить запорізькі навчальні заклади до рівня європейських стандартів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України