Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Загрози підтоплення в Запорізькій області немає

2 березня 2010 - 14:45

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час щотижневого брифінгу з актуальних питань життєдіяльності регіону для представників засобів масової інформації.

Насамперед голова ОДА Олександр Старух запевнив присутніх, що весняне підтоплення, яке спричиняє багато проблем в інших регіонах країни, Запорізькому краю не загрожує. Втім, підготовку до пропуску льодоходу, повені та паводків область розпочала ще півтора місяця тому. За цей час органи виконавчої влади та місцевого самоврядування провели роботу щодо перевірки стану та за необхідності прочищення колекторів, дренажних систем, каналів та проток. Тож коли почав сходити сніг, ситуація була повністю контрольована.

Очільник регіону окремо наголосив, що гребля «ДніпроГЕС» також готова до роботи в умовах паводку. Проте за прогнозами метеорологів цього разу погодна стихія нашу область омине, тож наразі загроза підтоплення у регіоні відсутня.

Олександр Старух також повідомив журналістам приємну новину: згідно результатів загальноукраїнської оцінки реалізації на територіях України проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» область посіла перше місце серед регіонів країни за темпами та ефективністю впровадження цього проекту.

Серед інших поточних питань діяльності обласної виконавчої влади – робота з облаштування Національного парку «Приазовський». За словами голови облдержадміністрації, сьогодні на сесії Мелітопольської міськради має бути ухвалене рішення щодо встановлення адміністративного центру парку в Мелітополі.

Олександр Старух також оприлюднив деякі підсумки соціально-економічного розвитку області за минулий місяць. Зокрема, протягом лютого дещо зріс обсяг промислового виробництва – на 3,6 %.

- Через те, що торік у галузі спостерігалось значне падіння, цього року можна передбачити зростання обсягів виробництва, а відповідно й економічних показників, - поділився своїми міркуваннями посадовець.

Однією з ключових проблем для області залишається відсутність державного бюджету. Найбільше від цього потерпають великі міста-донори – Запоріжжя та Енергодар, зі скарбниці яких держава щомісяця вилучає значні суми. Якщо ситуація найближчим часом не зміниться, загроза нестачі коштів на покриття захищених статей – виплату зарплатні та оплату за енергоносії для бюджетних установ – для них може стати цілком реальною.

По решті ж територій усі місцеві бюджети за підсумками лютого виконані більш як на 100%. У той же час державний бюджет виконано лише на 70%.

У зв'язку з цим Олександр Старух вкотре наголосив на необхідності якнайскорішого прийняття Верховною Радою закону про державний бюджет України – 2010.

- Очевидно, це завдання концептуально є набагато важливішим, ніж питання про недовіру Уряду чи переформатування коаліції, - зазначив керівник області. – Адже без основного фінансового документа країна не може нормально функціонувати та розвиватися.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни