Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємство має взяти на себе соціальну відповідальність

2 березня 2010 - 15:27

Такий висновок зробив заступник голови ОДА Геннадій Фукс під час робочої наради з питання передачі житлового будинку по вул. Глісерна, 18 у комунальну власність Запоріжжя. Також у нараді взяли участь керівництво управління ЖКГ облдержадміністрації та міської ради, регіонального відділення ФДМ та філії «Укррічфлот» ЗССРЗ.

На сьогодні позиція міста з приводу прийняття будинку у комунальну власність залишається незмінною: підприємство має провести капітальний ремонт будівлі, а також передати інфраструктурні об'єкти (мережі водо- та тепловідведення) на баланс постачальника послуг. Наприкінці минулого року спеціальна комісія провела обстеження будинку і зробила висновок, що останній знаходиться в незадовільному технічному стані та потребує проведення ремонту, який обійдеться в суму близько 395 тис. грн. Також мають бути повністю замінені ліфти, які вже не підлягають ремонту, орієнтовна сума на заміну одного ліфта за сьогоднішніми цінами складає більше 200 тисяч гривен.

У свою чергу керівництво Запорізького судноремонтного заводу апелює до установчих документів, за якими будинок перебуває у державній власності та не числиться на балансі підприємства. Фонд державного майна на сьогодні визнає, що під час приватизації підприємства житловий будинок не увійшов в установчий фонд підприємства. Але роботи з обслуговування будівлі сьогодні продовжує виконувати ЗССР. За словами представника заводу підприємство витрачає сотні тисяч гривень в рік на утриманні будинку.

- Сьогодні люди вимушені жити у «підвішеному» стані через те, що місто та підприємство вже більше чотирьох років не можуть домовитись з приводу передачі будинку. Судноремонтний завод на цей час, і загалом останні чотири роки, не має жодного соціального навантаження по місту та області окрім даного житлового будинку. Тому керівництво міста та підприємства мають домовитися щодо суми коштів, які будуть витрачені на ремонт, та довести справу з переведення будинку до комунальної власності до завершення, – резюмував Геннадій Фукс.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів