Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зарплати та пенсії за лютий виплачено повністю. А на ціни впливатимуть проведенням ярмарків

5 березня 2010 - 15:50

Заступники голови облдержадміністрації Микола Фролов та Олександр Сін провели обласну селекторну нараду щодо забезпечення соціальних виплат, соціального захисту дітей, підготовки заходів до святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та поточної цінової ситуації на споживчому ринку.

Микола Фролов повідомив, що заробітну плату бюджетникам, пенсії та соціальні виплати за лютий у нашій області виплачено повністю.

Керівники територій відзвітували, що заборгованостей з виплати зарплат працівникам бюджетної сфери, пенсій та соціальних виплат немає. Проте ще залишаються проблеми з виплатою за «лікарняні» та допомоги з безробіття.

Щодо підготовки заходів до святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, посадовець дав доручення протягом березня проаналізувати стан усіх пам’ятників, визначити виконавців та джерела фінансування щодо їхньої реставрації.

Олександр Сін дав доручення керівникам усіх територій детально проаналізувати всі видатки за січень-лютий та серйозно поставитись до поточного виконання бюджетів. Він висловив припущення, що й в другому кварталі країна може не отримати затвердженого Держбюджету.

Також посадовець повідомив, що в умовах відсутності ухвалених місцевих бюджетів існує правовий механізм, який дозволяє проводити процедури тендерних закупівель, виходячи з їхньої очікуваної вартості.  

Олександр Сін відзначив, що після проведеної роботи дещо вдалося стабілізувати цінову ситуацію на споживчому ринку районів області, однак всі міста обласного значення погіршили свої цінові показники. Відповідно на селекторній нараді заслухано звіти керівників Бердянська, Мелітополя, Токмака, а також Кам’янсько-Дніпровського та Оріхівського районів, які отримали відповідні доручення.

Олександр Сін зазначив, що сьогодні адміністративні важелі впливу обмежені, а тому керівникам територій необхідно цивілізовано домовлятися з виробниками, суб’єктами роздрібної торгівлі та оптовиками щодо реалізації продукції за економічно обґрунтованими цінами.

Сприятимуть цьому й проведення у містах щотижневих продовольчих ярмарків. Зокрема, завтра у Запоріжжі на площі біля цирку відбудеться перший у нинішньому році антикризовий ярмарок за участю сільгоспвиробників області.

Також Олександр Сін повідомив, що у місцевих антикризових ярмарках тепер братимуть участь підприємці Дніпропетровської та Херсонської областей з метою стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області