Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майже 130 тисяч домогосподарств області отримують допомогу в оплаті житлово-комунальних послуг

2 серпня 2021 - 13:25

Про соціальну підтримку населення та надання житлових субсидій йшла мова під час наради голови облдержадміністрації Олександр Старуха зі структурними підрозділами.

Як повідомила заступниця директора Департаменту соціального захисту ОДА Катерина Кривошей, тепер органи соціального захисту населення будуть призначати субсидії автоматично на підставі заяв та декларацій людей. 

Державну соціальну підтримку в оплаті житлово-комунальних послуг у липні 2021 року отримали 128,4 тис. домогосподарств, у тому числі: у вигляді житлових субсидій - 65,3 тис.; пільг - 63,1 тис. домогосподарств.

Житлові субсидії та пільги надаються у грошовій формі. Зокрема житлові субсидії виплачуються у грошовій готівковій формі, а пільги двома формами виплати: у грошовій готівковій та грошовій безготівковій. 

У липні 2021 року територіальними органами соціального захисту населення нараховано житлову субсидію на суму 33,6 млн гривень у грошовій готівковій формі; пільги на суму 19,2 млн грн, у тому числі у грошовій готівковій на суму 9,4 млн грн та у грошовій безготівковій формі на суму 9,8  млн грн. 

  • Затримки у виплаті субсидій та інших виплат немає. Питання надання державної підтримки населенню області в оплаті житлово-комунальних послуг знаходяться  на постійному контролі обласної влади, - відзначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Довідково.

Звернутися за оформленням субсидії можна через  центри надання адміністративних послуг та структурні підрозділи місцевих ради з питань соціального захисту. Документи можна подати  і електронною поштою до управлінь соцзахисту або на сайті Міністерства соціальної політики, але їх треба засвідчити електронним цифровим підписом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області