Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щоб школа працювала у зазвичайному режимі, 80 % її працівників мають бути вакциновані

2 серпня 2021 - 13:36

Про нові зміни до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 говорили сьогодні на нараді голови очільника області Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

За інформацією Департаменту освіти і науки, Урядом прийнято рішення, що у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу. Тому надважливо, щоб освітяни регіону встигли пройти щеплення до початку нового навчального року.

Вакцинування вчителів проводитимуть організовано, мобільними бригадами з імунізації. Керівники навчальних закладів мають сформувати списки своїх працівників на вакцинацію та подати їх органам управління освітою місцевих рад.

Крім того, як повідомив присутнім керівник Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, темпи вакцинальної кампанії в області невпинно зростають. Так, протягом минулого тижня щеплення отримало на 40 відсотків більше громадян у порівнянні з попереднім періодом.

Разом з тим територіям доручено прискорити процес вакцинування громадян. Зокрема, необхідно збільшити кількість мобільних бригад, збільшити кількість центрів масової вакцинації та скорегувати графік роботи пунктів щеплень.

  • Давайте прискорюватись. Щоб збільшити кількість щеплень, треба йти до людей, створювати додаткові мобільні бригади. Я звертаюсь до медиків: максимально відповідально підійдіть до визначення графіку роботи стаціонарних центрів щеплення. Можливо у робочі дні варто розпочинати і завершувати їх роботу дещо пізніше. Це необхідно, щоб кожен житель області після роботи встигав вакцинуватись  без перешкод, - зазначив Олександр Старух. 

Довідково.

Cтаном на 2 серпня в Запорізькій області проведено 179 тисяч щеплень. З них першу дозу отримали 114 тисяч громадян, а повністю завершили вакцинування – 64 тисяч. Лише за останню добу щеплення пройшли 1055 людей.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна