Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область сподівається на фінансову допомогу Уряду для ремонту доріг

12 березня 2010 - 11:40

Голова облдержадміністрації Олександр Старух звернувся до Кабінету Міністрів України з листом, у якому порушено питання щодо фінансування робіт з ремонту і обслуговування автомобільних доріг Запорізької області у 2010 році.

У листі, зокрема, зазначається: «Запорізька область має мережу доріг загального користування довжиною 6976,7 км , 399 км – дороги державного значення. 80 % доріг Запорізької області побудовані понад 30 років тому і на даний час не відповідають вимогам сучасного автомобільного руху та технічним параметрам. Обмежене фінансування у 2009 році не дозволило проводити дорожні роботи у потрібних обсягах.

На сьогоднішній день через складні погодні умови, що мали місце протягом зимового періоду 2009/2010 року, стан автомобільних доріг на території Запорізької області потребує термінових робіт з його покращення. Через незадовільний експлуатаційний стан під'їзних доріг до сільських населених пунктів стає неможливим обслуговування автобусних маршрутів, що викликає соціальну напругу населення у районах області. Під загрозою безпека дорожнього руху.

Крім того, через обмежене фінансування дорожнього господарства Запорізької області головний виконавець робіт ДП «Запорізький облавтодор» знаходиться у скрутному фінансовому становищі, що створює соціальну напругу у чисельному трудовому колективі підприємства, який мужньо цілодобово працював у зимовий період за надзвичайно складних погодних умов. Одночасно важка робота із забезпечення проїзду автотранспорту дорогами області у зимовий період загрожує перетворитися у боротьбу з наслідками весняної повені.

За проведеними підрахунками, на поточний ремонт доріг загального користування області у 2010 році потрібно 65,0 млн. грн., на експлуатаційне утримання – 87,4 млн. грн.

Крім цього, для виконання робіт по перехідних об`єктах нового будівництва та капітального ремонту (об`єкти місцевого та державного значення, у т.ч. а/д М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ) необхідно орієнтовно 30 млн. грн.

Стабільне фінансування ремонту та утримання доріг є важливою умовою успішної підготовки до проведення в Україні чемпіонату з футболу «Євро-2012».

Облдержадміністрація сподівається на позитивне вирішення порушеного питання щодо передбачення коштів на дорожні роботи у поточному році для Запорізької області в сумі 182,4 млн. грн.»

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів