Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Районам Запорізької області поставлено завдання активізувати вакцинальну кампанію проти COVID

3 серпня 2021 - 16:48

Як повідомила присутнім на нараді координаторка вакцинальної кампанії в області Марина Колерова, в регіоні зроблено понад 117 тисяч щеплень. З них повністю завершили курс вакцинації 66 тисяч людей. Щодня медики роблять близько 5 тисяч щеплень, але потужності медичної системи дозволяють робити до 11 тисяч.

Очільник області, коментуючи цю статистику, наголосив, що низькі темпи вакцинації - це явна ознака поганої організації роботи на територіях. 

- Вакцин достатньо. Всі вони ефективні та якісні. Але ми продовжуємо спостерігати  низькі темпи вакцинації, зокрема, наших освітян. По області в цій категорії щеплено менше 20 відсотків, але в той же час наші сусіди мають показники від 40-50 відсотків. У нас що, різні вчителі?  Ні. Вся проблема в якості організаційної роботи на місцях. Тому необхідно з керівниками громад напрацювати чіткі графіки вакцинації. Крім того, всі центри та пункти вакцинації мають працювати щоденно. Громадяни повинні мати змогу зробити своєчасно життєвоважливе щеплення, -  звернувся до керівників райдержадміністрацій Олександр Старух. 

Посадовець окремо наголосив на тому, що за рішенням Уряду освітні заклади, де вакциновано менше 80 відсотків персоналу, не розпочнуть роботу в новому навчальному році. І це не рекомендації, а чітке завдання влади. 

- Люди мають турбуватися про своє здоров’я та безпеку інших. Вакцинація - це нормальна практика. В усьому світі люди роблять щеплення проти COVID-19. Понад 80 відсотків лікарів уже його зробили. Також працівники ОДА пройшли вакцинацію і все гаразд, жодних негативних наслідків. Тому прошу відповідально поставитися до цього питання і своєчасно зробити щеплення, -  звернувся до громадян Олександр Старух.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя